“Kratki izlet” Igora Bezinovića večeras na Splitskom filmskom festivalu

U ponedjeljak, 11. rujna u 20.45 sati u kinu Karaman u sklopu Splitskog filmskog festivala bit će prikazan “Kratki izlet” Igora Bezinovića.

Splitska je to premijera filma nagrađenog Velikom zlatnom arenom na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Puli. “Kratki izlet” snimljen je prema istoimenom romanu Antuna Šoljana, a prati Stolu (glumi ga splitski profesor Ante Zlatko Stolica), mladića u kasnim dvadesetima, koji provodi ljeto tulumareći po festivalima. Jednog dana susreće poznanika Roka, koji ga nagovara da mu se, uz još nekoliko poznanika, pridruži u potrazi za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. No, nakon kvara autobusa, njihov kratki izlet pretvara se u alegorijsko putovanje u nepoznato.

Prije “Kratkog izleta”, u 18.45 u kinu Karaman bit će prikazan film “Ružan i slijepa” njemačkog redatelja Toma Lassa. U 22.45, također u kinu Karaman, na rasporedu je njemački film “Fluido” redateljice Shu Lea Cheang, čija je radnja smještena u 2060. godinu., a protagonisti su osobe fluidnog roda, ZERO GENs, čiji su pojedinci nositelji biološkog spoja – super-droge 21. stoljeća.

U kinoteci Zlatna vrata u 19.00 sati bit će prikazani kratki filmovi iz Programa 2 Konkurencije kratkometražnog filma, a u 21.00 sat na rasporedu je nizozemski film “Stranger in Paradise” redatelja Guida Hendrixa.

U 17.00 sati u Gradskoj knjižnici Marka Marulića članica žirija Konkurencije dugometražnog filma Caroline Chomienne održat će predavanje o filmskoj režiji.

Do kraja tjedna u Multimedijalnom kulturnom centru od 14 do 19 sati otvorena je izložba G.H. Hovagimyana, a za sve posjetitelje u istom terminu slobodan je ulaz na prezentacije virtualnih projekata. Također, ulaz na sve projekcije u kinoteci Zlatna vrata je slobodan.

Reci što misliš

Lost Password

0