Lokalni šerif opet po svom: Ponovno niknuo treptač ispred hotela Plaža u sred noći, reagirala i policija

Još se strasti oko nedavnog postavljanja semafora/treptača u Dućama ispred hotela Plaža nisu slegle, a sinoć smo iza 1 sat u noći ponovno imali što čuti i vidjeti.

Djelatnici privatne tvrtke (dakle, ne Hrvatskih cesta koje su odgovorne za sve radove na magistrali), uredno u 1:32 postavljaju treptač ispred hotela Plaža. Postavljena je i privremena signalizacija (također privatna), a sve se dodatno zakuhalo kada se uključila ubodna pila koja je proizvodila nesnosnu buku.

U 1 sat i 55 minuta policija je stigla ispred objekta i odmah naredila radnicima da prestanu s radom i pokupe svu opremu sa ceste (prometnu signalizaciju, alat, kombi)

Prije nekoliko mjeseci pisali smo o radovima iza ponoći u hotelu Plaža, te otkrili kako je zapravo stvar rokova. Naime, hotel je još bio u grubim radovima, a na booking.com su se već mogle rezervirati sobe, te su se radovi u više navrata odvijali do sitnih sati u noći.

Hotel je ipak stigao pripremiti sobe za sezonu, no uporabnu dozvolu još uvijek nema. Kako piše Slobodna Dalmacija, nedavno je otkriveno iz Hrvatskih cesta kako spomenuti objekt u Dućama nema uporabnu dozvolu, “jer priključna cesta nije napravljena sukladno građevinskoj dozvoli”.

Dakle, iako nema uporabnu dozvolu, hotel Andre Tomasovića omiškog poduzetnika, uredno prima goste, a sada još i postavlja prometne znakove i signalizaciju na magistrali koja je u vlasništvu Hrvatskih cesta i oni bi jedini smjeli imati pravo na bilo kakve rekonstrukcije i radove.

Glasnogovornica Hrvatskih cesta, Tamara Pajić za Slobodnu Dalmaciju nije znala reći koliko će Andro Tomasović platiti korištene državne ceste u privatne svrhe (s obzirom na radove koji su se ranije odvijali, te je na magistrali zbog velikih strojeva bila postavljena privremena signalizacija i vozilo se jednim trakom), što znači da je do sada sve navedeno dobio potpuno besplatno.

Nije čak niti problem semafora, pješačkog prijelaza, niti mjerača brzine, dapače. Ono što građane muči je, do kada će se ova država razbacivati europskim regulativama, porezima i sličnim nametima, a zaboravlja onaj osnovni postulat – da smo svi pred zakonom jednaki?

Očito nismo.

Reci što misliš

Lost Password

0