Loša vijest za Splićane: Opara će povećati prirez, a smanjiti plaće

Splitski gradonačelnik Krstulović Opara je prijedlog uputio gradskim vijećnicima koji će o istom, kao i novom proračunu, odlučivati u ponedjeljak. Proračun je “težak” 806 milijuna kuna, što je oko 60 milijuna više nego prethodni, donosi Slobodna Dalmacija.

Prirez je pokušao podići i prethodni gradonačelnik Ivo Baldasar, koji tada, u trećoj godini mandata, nije naišao na potporu partnera. Ovaj put, čini se, to neće biti problem, tvrdi gradonačelnik.

“Ne želim da ovaj grad stagnira. Svjestan sam svoje političke odgovornosti i da to moram napraviti na samom početku, a ne kao što je to moj prethodnik pokušao u trećoj godini mandata kada je htio sanirati vlastite loše financijske poteze. Oni koji dobro žive i privređuju trebaju biti solidarni s onima koji to ne uspijevaju. Ovo je zapravo socijalni potez jer će pogođeni, i to neznatno, biti oni s najvećim plaćama. Ostali to neće ni osjetiti jer najveći broj građana neće biti obuhvaćen tom promjenom”, izjavio je Krstulović Opara za Slobodnu Dalmaciju.

Prihod proračuna time će se povećati za 17 milijuna kuna, čime će gradonačelnik za 2018. nabaviti sredstva za kupnju udžbenika svoj osnovnoškolskoj djeci.

Više pročitajte OVDJE

Reci što misliš

Lost Password