MENI
za sve ljubitelje mandoline

Mandolinski orkestar Sanctus Domnio večeras u cafe baru Academia

Drži li vas još ludnica subotnje večeri od prošlotjedne Ruđerijade i izvrsnog nastupa Gradske glazbe Zvonimir Solin? Ne brinite, glazbeni taktovi čuti će se ponovno već ovaj utorak u caffe baru Academia na nastupu splitskog Mandolinskog orkestra Sanctus Domnio u organizaciji Kluba mladih Split s početkom u 20 h!

Ono što je tamburica Slavoniji, to je mandolina Dalmaciji – složit ćemo se svi ponosno. No, priznajmo – koliko je nas imalo prilike čuti izvornu splitsku glazbu izvođenu isključivo na mandolini? Evo konačno prilike i za to!

Opustite se već ovaj utorak uz izvoran splitski mandolinski krug i domaće, prije svega dalmatinske i splitske tonove skladane isključivo za izvedbu na mandolini.

Mandolinski orkestar Sanctus Domnio osnovan je 1990. godine pod vodstvom glazbenog pedagoga Marina Katunarića s namjerom višestruke odgojne zadaće i kulturne obnove mladih naraštaja. Prije svega je, međutim, prepoznat kao vrstan interpret izvornih skladbi za mandolinske orkestre suvremenih hrvatskih autora.

Članovi orkestra su učenici osnovnih i srednjih škola, studenti i profesori splitske Glazbene škole Josip Hatze te njenih podružnica na prostoru Srednje Dalmacije.

Ovaj glazbeni događaj je još samo jedan od niza prilika kojom Klub mladih Split obogaćuje zabavne i edukativne sadržaje lokalne zajednice te promovira mlade lokalne izvođače.

A što od vas očekujemo zauzvrat? Samo osmijeh i pozitivan stav kojim ćete uplesati u Academiju na prve trzaje splitskog mandolinskog kruga. Ulaz je, kao i uvijek, besplatan!

Komentiraj