MENI
povod za prosvjed građana protiv gradnje termoelektrane Peruća

Ministrica Dalić nije došla na energetski forum u Split jer nije ni planirala doći

 Iako je Institut za europske i globalizacijske studije, organizator Prvog energetskog međunarodnog foruma EU-Rusija koji je danas započeo u Splitu, među brojnim gostima najavio i dolazak ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić to se nije dogodilo jer ona nije ni planirala doći na konferenciju niti je organizatoru potvrdila svoj dolazak, doznaje Hina u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta.
Ministarstvo je o konferenciji obaviješteno prije dva mjeseca, tvrde u ministarstvu, no u niti jednom trenutku organizatoru nije bio službeno potvrđen dolazak potpredsjednice Martine Dalić već im je prošlog tjedna kazano da ona neće doći u Split.
Kazali su kako im se zna događati da ih organizatori konferencija vrlo često ne kontaktiraju ili im samo pošalju poziv bez da ih nazovu, pa najave dolazak ministrice kako bi privukli ostale govornike ili paneliste.
U Institutu za europske i globalizacijske studije nitko nije bio dostupan kako bi objasnio zašto je u pozivu za današnju konferenciju najavljen dolazak ministrice Martine Dalić iako su službeno obaviješteni iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta da ona neće sudjelovati na konferenciji.
Prvi energetski međunarodni forum EU-Rusija “Izazovi i mogućnosti na području energetike u Jugoistočnoj Europi” okupio je stručnjake za energetiku i gospodarstvo iz Europske Unije, Rusije, Jugoistočne Europe i s Mediterana. 
Taj je skup bio povod za prosvjed građana protiv gradnje termoelektrane Peruća o čemu je Hina u četvrtak ujutro izvijestila i, pozivajući se na najavu organizatora, uz ostalo napisala da se na energetski forum očekuje dolazak i ministrice Dalić.

Komentiraj