MENI
smart parking

NASTAVAK RADOVA Gdje i kada će se nastaviti obavljati postavljanje senzora za pametno ulično parkiranje

Putem Smart Split Parking aplikacije dostupne na svim mobilnim uređajima (App Store i Google Play) može se vidjeti 920 od ukupno 1360 senzora za pametno ulično parkiranje u gradu Splitu koji su dosad postavljeni, a pomoću kojih korisnici u realnom vremenu na Google maps karti mogu vidjeti koja su parkirna mjesta slobodna, a koja zauzeta, te gdje su parkirna mjesta za invalide.

Završetak radova i povezivanje svih uličnih senzora u sustav planirani su za ožujak ove godine.

U ovom će se tjednu na pet lokacija odvijati radovi na instalaciji bežičnih senzora, koji će bežičnom mrežom releja i kolektora podataka biti povezani na centralni sustav i na Smart Splitparking aplikaciju koja građanima olakšava pronalaženje parkirnog mjesta, smanjuje gužve i emisiju C02.

Tijekom tjedna, od ponedjeljka 29. siječnja do petka 02. veljače planira se ugradnja uličnih senzora na ovim lokacijama:

Ponedjeljak: 29. 01. – Tolstojeva ulica (donji dio) i ulica kneza Višeslava (donji dio)

Utorak: 30. 01. – Tolstojeva ulica (gornji dio 1/2)

Srijeda: 31. 01. – Tolstojeva ulica (gornji dio 2/2)

Četvrtak: 01. 02. – Mažuranićevo šetalište

Petak: 02. 02. – Gorička ulica (parking)

Radovi na uličnim parkirnim mjestima izvodit će se po etapama. Na većim lokacijama radovi će se izvoditi na dijelu parkinga, dok bi drugi dio ostajao u dnevnoj operativnoj funkciji. U slučaju izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni o ćemu će javnost biti pravovremeno obavještena.

Komentiraj