Nastavljaju se radovi na postavljanju senzora za pametno ulično parkiranje

Od utorka 9. siječnja, gradska tvrtka Split parking kao nositelj projekta za pametno ulično parkiranje, nakon kraće obustave radova za vrijeme božićnih blagdana, nastavlja s radovima na ugradnji inovativne senzorske tehnologije u sustav parkiranja i aktiviranja Smart Split parking aplikacije.

U sklopu projekta postavljaju se senzori koji se ukopavaju u površinu parkirnog mjesta te njihovi radio komunikacijski uređaji.

Radovi će se uglavnom izvoditi u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, uz moguće iznimke na pojedinim lokacijama gdje će izvođač nastojati prilagoditi termin izvođenja radova korisnicima parkirališnih mjesta i okolnim stanarima kako bi što manje osjetili utjecaj privremenog zatvaranja dijelova parkirališta. Radovi su planirani na način da sva veća parkirališta nikada ne budu u potpunosti blokirana, nego da se ista odrađuju u nekoliko dijelova, u različite dane.

Tijekom ovoga tjedna, od utorka do petka planira se ugradnja uličnih senzora na dvije lokacije i to u Mikačićevoj ulici i na parkiralištu u Kragićevoj ulici.

Raspored izvođenja radova u ovom tjednu:

Utorak: 09. 01.– Mikačićeva ulica (parkiralište, 1/2)

Srijeda: 10. 01. – Mikačićeva ulica (parkiralište, 1/2)

Četvrtak: 11. 01. – Mikačićeva ulica (ulični dio)

Petak: 12. 01. – Parkiralište u Kragićevoj ulici, dio (pri vrhu Plinarske ulice)

O svim potencijalnim izmjenama termina radova, javnost će biti na vrijeme obaviještena.

Sažeto o Smart Split parking projektu:

Riječ je o prvom cjelovitom rješenju za pametno parkiranje u Hrvatskoj i predstavlja jedan od koraka prema integraciji u sustav pametnoga grada. Cilj projekta je građanima olakšati pronalaženje parkirnog mjesta, smanjiti gužve i emisije C02. Sustav nudi mnoga praktična rješenja problematike parkiranja, a primjerice neka od njih su jednostavnije plaćanje usluge parkinga, te prijava nepropisno parkiranih vozila.

Završetkom realizacije projekta grad Split će biti prvi grad na europskom kontinentu koji će imati baš sva ulična parkirna mjesta (u sustavu naplate) pokrivena senzorskom tehnologijom i integrirana u Smart parking aplikaciju.

Reci što misliš

Lost Password