MENI
parkiralište sućidar

Natkriveno parkiralište na Sućidru završeno: Slijedi tehnički pregled

Za sutra je zakazan tehnički pregled javnog natkrivenog parkirališta na Sućidru koje će u prizemlju imati 159 parkirnih mjesta, a na krovu 145.

Radovi vrijedni 6,2 milijuna kuna završeni su 19. travnja 2018. godine, a izvodila ih je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. Split. U tijeku priprema dokumentacije potrebne za tehnički pregled i izdavanje uporabne dozvole, a potom će uslijediti primopredaja ovog objekta koji je izgrađen na temelju pravomoćne građevinske dozvole za otvoreno natkriveno parkiralište i nakon ishođenja uporabne dozvole kao takav može se neometano koristiti.

Upravljanje ovim objektom preuzet će gradska tvrtka Split Parking d.o.o., a naplatu usluge parkiranja vršit će po cjeniku za ZONU 3.

Radno vrijeme naplate i kontrole naplate na parkiralištu Sućidar tako će biti od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati, subotom do 7 do 14 sati, a nedjeljom i blagdanima neće se naplaćivati. Kupnja satne parkirne kare bit će moguća preko automata, SMS-a te mobilne aplikacije Split parkinga. Satna parkirna karta na javnom natkrivenom parkiralištu Sućidar iznosit će 4 kune u zimskom, a 5 kuna u ljetnom periodu dok će dnevna iznositi 48 kuna u zimskom, a 60 kuna u ljetnom periodu.

Stanari ulica koje gravitiraju ovom objektu imaju pravo na povlaštenu mjesečnu parkirnu kartu u iznosu od 90 kuna, prema odluci o javnim parkiralištima na području grada Splita, a Ugovor će potpisati s davateljem usluga, odnosno tvrtkom Split parking d.o.o.

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela uoči sutrašnjeg tehničkog pregleda rekao je kako je ovo prvi u nizu projekt parkirališta koji je ova gradska vlast završila i kojeg će ubrzo dati na uporabu građanima.

“Želimo konačno riješiti pitanje prometa u mirovanju u Splitu u kojem potražnja za parkirnim mjestima stalno raste. Uskoro slijede i drugi projekti koji su u gradnji ili pripremi, završetak garaže u Vrazovoj ulici na Visokoj te realizacija ovakvih projekata na lokacijama Gripe, Ex. Ravel, Mertojak G., Mertojak Jug, Trstenik Istok, Trstenik Zapad i Dobrilina”.

Dodao je i kako cilj novih garaža nije komercijalna isplativost, već osiguravanje dodatnog broja parkirnih mjesta za građane Splita.

Komentiraj