MENI
kaos u splitu

Nevrijeme u Splitu: Poplavile prometnice, podrumi, HAK izdao upozorenja za pojedine dijelove

Kad se oblaci nad gradom otvore ´darežljivo´ kao jutros, za očekivati su poplave i potopi, kako u privatnim objektima, tako i na javnim površinama, a ceste su te koje često plate najvišu cijenu.

Da je tome tako uvjerili su se vozači koje su obaveze tijekom prijepodneva dovele put Poljuda, točnije u Ulicu Sedam Kaštela, koja je više ličila na kakvo jezerce, nego prometnicu, piše Slobodna

Krajnje desnom trakom, u smjeru Ulice Hrvatske Mornarice uopće se nije moglo proći automobilom, a u tom je pokušaju”zaplivao” i jedan robusniji kombi, koji je mnogima poslužio kao upozorenje.

Hrabriji su se odlučili za krajnje lijevu traku strpljivo se mimoilazeći u suprotnim smjerovima kretanja, dok su oprezniji okrenuli vozila i potražili alternativnu rutu do željenog odredišta.

Preporučuje se izbjegavanje ovog dijela Kaštelanske ulice, kao i drugih lokacija po gradu poznatih po akumuliranju oborina.

Upozorenje je stiglo i iz HAK-a, gdje navode da se na brzoj cesti Solin-Klis (DC1) vozi usporeno, jednim trakom i to od kružnog toka Podi u smjeru Splita.

Pozivaju na oprezniju vožnju u krajevima s obilnom kišom, jer se ponegdje na kolniku zadržala veća količina vode, a ističu i kako je na cestama u gorju te duž Jadranske (DC8) i Ličke (DC1) magistrale veća opasnost od odrona, piše Slobodna

Komentiraj