NEŽELJENI GOSTI Po KBC-u Split gmizala dva blavora i izazvala paniku osoblja i pacijenata

Nedavno su se u KBC-u Split pojavila dva guštera i izazvala paniku kod osoblja i pacijenata. 

Iako se radilo o blavorima, širom Dalmacije poznatim neotrovnim zmijolikim gmizavcima, nije ih bilo ugodno vidjeti u prostorima koji su ipak ponajprije namijenjeni pacijentima i medicinskom osoblju. Gušteri su se u bolnici pojavili tijekom izmjene prozora, što je obavljena za vrijeme KBC-ove energetske obnove, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od njih smjestio se na Jedinici za anesteziologiju i intenzivno liječenje, smještenu u jugozapadnom dijelu zdravstvenog kompleksa, dok je drugi bio na Odjel fizikalne terapije na Firulama.

Osim guštera, koji su ipak rijetki gosti na nižim katovima i u podrumu bolničkih objekata koji su dijelom okruženi zemljanim i još uvijek neizgrađenim površinama, znatno češće se mogu primijetiti glodavci, konkretno miševi i štakori. Nažalost, taj problem ne bilježi se od jučer, on seže od davnina, a ružne i vrlo pametne životinje se najčešću pojavljuju u KBC-ovim podrumskim prostorijama.

“Zbog tih pojava redovito obavljamo deratizacijske radove, pozivamo “Cianove” ovlaštene djelatnike i ostale nadležne službe. Mogu reći da situaciju s “pantaganama” držimo pod kontrolom – naglasio je za Slobodnu Dalmaciju ravnatelj KBC-a Split prof. dr. Ivo Jurić.

Reci što misliš

Lost Password