MENI
od četvrtka

Nino Vela: “Mole se građani za strpljenje, potporu i suradnju povodom nove regulacije prometa kroz Zvonimirevu!”

Zamjenik gradonačelnika Nino Vela gostujući danas u programu splitskih radijskih postaja na temu privremene regulacije prometa kroz Zvonimirovu ulicu rekao je sljedeće:

“Od sutra u 6 sati idemo u probnu privremenu preregulaciju prometa kroz Zvonimirovu ulicu i Trajektnu luku, a sve kako bismo na terenu ispitali situaciju i realizirali određena poboljšanja te tako ovo veliko prometno opterećenje u ljetnim mjesecima barem djelomično popravili i najvažnije, doznali jeli ovo u teoriji zamišljeno rješenje, u praksi izvedivo. Odluka o zadržavanju probnog režima ili vraćanju na postojeće donijet će se tijekom petka, svakako prije nego li nastupi najveći prometni pritisak u popodnevnim satima.

Svi sudionici u ovoj odluci, Grad Split, Policija, Hrvatske ceste, Lučka uprava, Promet i ostali zainteresirani itekako su svjesni da ovo može izazvati i određene teškoće u prometu, probleme na mostu u Jadranskoj ulici kao i u Bijankinijevoj. Posebno molimo stanovnike s tog predjela grada za strpljenje, potporu i suradnju u ispitivanju novog prometnog rješenja. S druge strane očekujemo olakšanje prometnog zagušenja koje stvara puno veće probleme, pristup bolnicama, pristup vatrogascima, olakšanu opskrbu i život ljudi u gradskoj jezgri i slično. Sve službe biti će na terenu, policija, prometni i komunalni redari, bobiji.

Najbolje rješenje svakako će biti izgradnja nove pristupne i izlazne ceste iz Trajektne luke, ali to se ne može u kratkom vremenu realizirati. No ono što možemo je raditi određena poboljšanja u postojećim uvjetima kakve imamo, popraviti stanje, a to moramo ispitati na terenu, kako bi postigli pravi efekt upravo u ljetnim mjesecima, kada smo najviše opterećeni.”

Komentiraj