Objekti na Kašteletu pretvoreni u dim, i to doslovno: “Kralj splitskih plaža” krivi županijske “činovnike”

Ovo je Jurišiću, kojeg je donedavno krasio i nadimak “kralj splitskih plaža”, treća lokacija s koje su ga vlasti potjerale, odnosno demontirale objekte.

Drugi dan uklanjanja i dva plažna objekta na Kašteletu pretvorena su u dim, i to doslovno: Dragan Jurišić Jenki, poznati splitski ugostitelj, angažirao je mehanizaciju nakon posjeta građevinskih inspektora koje, kao i u “akciji Žnjan”, nisu puno zanimali postupci u tijeku kojima Jurišić pokušava dokazati da je u pravu. Dali su mu rok do petka, a “šankovi”, kako ih Jenki zove (i zaista nisu bili u pitanju “objekti na kat”), su razmontirani i najveći dio zapaljen.

Video: Splitski dnevnik

 

Ovo je Jurišiću, kojeg je donedavno krasio i nadimak “kralj splitskih plaža”, treća lokacija s koje su ga vlasti potjerale, odnosno demontirale objekte. Kaže i kako su na plaži Trstenik pred koju godinu upali u lokal, de facto provalili, i inventar odnijeli “u nepoznatom smjeru”, zbog čega je pokrenuo sudske postupke.

Drugi lokal je držao na Kašjunima, gdje je koncesiju nedavno dobila tvrtka Dolis. Ta je pak koncesija nepravomoćno ukinuta, no plažu koja im je bila potrebna zbog gostiju hotela u Solinu i dalje je u njihovoj ingerenciji.

Obojena se neće rušiti, ali mulovi su stvar prošlosti

Što se tiče Obojene, lokal koji je sagrađen još 1985. godine se neće rušiti, u vlasništvu je Grada Splita kaže Jurišić i nastavlja svoj posao u njemu, plaćajući koncesiju. Ipak će morati ukloniti nadstrešnicu za “štekat” i tendu.

Foto: Splitski dnevnik

Zanimljivo, Jurišić mora srušiti i tri mula koja je bespravno nasipao na tri plaže.

“Nije problem, nema veze što je napravljen profesionalno i što izgleda kao pravi lukobran, ovaj mul, ali i ostala dva koja sam radio ću srušiti” – rezolutan je Jenki, koji za svoju situaciju okrivljuje prvenstveno županijske “činovnike” koji su ga “zavlačili”, čak i tražili mito.

Žao mu je “svita”

Žao mu je ovog mula ispred Obojene, ali ne želi da se netko u budućnosti okoristi njegovim radom i investicijom od 24 milijuna kuna, što je cifra potvrđena od sudskih vještaka u postupcima koje vodi na sudu.

Uvjeren je Jenki kako će, ako ne sruši mul, na njemu osvanuti objekt nekog politički podobnog. Žao mu je i “svita” koji je dolazio na kupanje, pogotovo što je postoji realna mogućnost da more, bez mula (pa i ostalih na dvije druge plaže) jednostavno odnese žalo s plaža. No, ako je bespravno, nema selektivnosti, to je dosad filozofija koje se držala građevinska inspekcija uz podršku (moralnu i usmenu) splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare.

Plažu za invalide na Žnjanu zatrpalo more

Žnjan je u međuvremenu potpuno opustio. Da nema nešto zaostale mehanizacije, činilo bi se kao da tamo nikad i nisu bili pusti kafići. Najistočnija plaža, ona za osobe s invalidnošću, u međuvremenu je djelomično zatrpalo more.

Valjda će se urediti pred početak iduće ljetne sezone, koju će Žnjan dočekati “bogatiji” za brojne objekte, apartmane i hotel, sa sjeverne strane ceste. Izvan granica pomorskog dobra.

Nastavlja se inače i vraćanje u zakonske okvire, u okvire koncesijskih ugovora odobrenih u Banovini, kafića na javnim površinama. Tu nema građevinskih inspektora, komunalno redarstvo je nadležno i to je odjednom profunkcioniralo savršeno, sigurno i zbog slika bagera…

Fotogaleriju možete pogledati i OVDJE.

Reci što misliš

Lost Password