Vlasnik Surf’n’Fries-a o eksploziji koja se dogodila u njegovom objektu: “Netko je gore bio na našoj strani”

Nakon što je u četvrtak u večernjim satima u poznatom ugostiteljskom objektu Surf’n’Fries došlo do eksplozije u kojoj je lakše ozlijeđeno dvoje ljudi, o cijelom događaju na Facebooku oglasio se i vlasnik objekta.

EKSPLOZIJA U SPLITU Ozlijeđena djevojčica i konobarica u fast food-u

Njegovo priopćenje za javnost prenosimo u cijelosti:

“Pregledom video nadzora i istragom ekipe za očevid, inspektora zaštite na radu, inspektora zaštite od požara, utvrđeni su uzroci eksplozije. Došlo je eksplozije povezane s plinom i ljudskim faktorom u našem objektu. Sa curicom smo se vidjeli, brzo je puštena iz bolnice, nisu ozbiljnije ozljede u pitanju. Vratila se kući u Čapljinu, a u Splitu je bila sa školom u posjeti HNK. Naša je redovita gošća i u tom trenutku zatekla se u objektu s nekoliko prijateljica. Zadobila je prijelom ruke prilikom pada. Djelatnica je zadržana u bolnici sa opeklinama na predjelu lica i šaka. Nije životno ugrožena i ništa vitalno nije oštećeno, a za par dana će se znati hoće li trebati daljnju obradu ili operaciju u vidu saniranja eventualnih ožiljaka i sl. Kad se sve zbroji, sreća i netko gore su bili na našoj strani. Stojimo na raspolaganju za sve informacije i svemu što je u našoj moći da pomognemo uključenima u događaj.

Što se tiče samog događaja, dogodilo se što se dogodilo. Nesretan splet nekoliko okolnosti koje se mogu dogoditi bilo kome, bilo gdje i bilo kada. Želimo opovrgnuti razne teorije od toga da se radi o terorističkom napadu (na što dobrim dijelom utječe senzacionalizam u novinama i dvosmisleni napisi bez prethodnog utvrđivanja činjenica), do toga da je zbog ovoga došlo što inspekcije ne rade svoj posao pa ugostitelji štede na svemu, pa time i na sigurnosti svojih kupaca. Najoštrije odbacujemo takve tvrdnje! Najoštrije!

Ne želimo govoriti za druge, ali u SnF su kupci i djelatnici na prvom mjestu. Od same vrste najkvalitetnijih namirnica koje koristimo (organski krumpir), do načina obrade i slično, pazi se na svaki detalj.

Što se objekta tiče, naravno da posjeduje sve potrebne ateste instalacija, sigurnosne procjene, te su radnici obučeni kako postupiti u slučaju nastanka ovakvih nesretnih događaja. Pa je tako i naša djelatnica nakon eksplozije, u kojoj je i sama teško ozlijeđena, uspjela nekako ostati donekle pribrana te je najprije išla spriječiti veće posljedice. Možda upravo njenom reakcijom nije došlo do požara i daljnjih većih detonacija, a objekt je naizgled u potpunosti sačuvan. Naravno, to uopće nije ni najmanje bitno u ovoj priči, nego samo govori o manjim razmjerima događaja nego što su negdje prikazani te pokazuje da se vodi računa o svemu na što možemo utjecati. Pa sve do banalnog detalja, a to je iz predostrožnosti ostavljenih trajno otvorenih prozora radi prozračivanja objekta, koji su se ovim putem pokazali možda kao ključan element u cijeloj priči.

Ovim putem također želimo zahvaliti svima koji su odmah priskočili pomoći curici i djelatnici, a ponajprije našim susjedama iz Pekare Babić koje su odmah dotrčale i promptno alarmirale hitne službe. Hvala Vam!”

PRIOPĆENJE ZA JAVNOSTPregledom video nadzora i istragom ekipe za očevid, inspektora zaštite na radu, inspektora zaš…

Posted by Surf'n'Fries Split – Marmontova on 7. prosinca 2017

Reci što misliš

Lost Password