Otvaranje osnovne škole na Pazdigradu: “Dugotrajna dugogodišnja bitka je gotova!”

Danas je nakon punih 25 godina u Splitu otvorena prva osnovna škola čijem su otvaranju prisustvovali brojni političari, uključujući i splitskog gradonačelnika Andro Krstulovića-Oparu i Marijanu Puljak.

“Ovo je plod zajedništva i ustrajnog rada, ali predugo je trajalo, sve buduće škole i vrtiće radit ćemo brže”, poručio je gradonačelnik Opara ističući da će se u prijedlogu proračuna za ovu godinu, koji će se idući tjedan naći pred vijećnicima, naći i stavka o dogradnji OŠ Pujanke i OŠ Kamen-Šine.

Obećao je i da će se riješiti pedesetak metara neuređene ceste sa sjeverne strane novootvorene škole.

Za Marijanu Puljak je ovo otvaranje bilo jako emotivno te nije mogla suspregnuti plač: “Dugotrajna i dugogodišnja bitka je gotova, bio je tu dug put od 17. rujna 2008. godine kada je grupa susjeda odlučila da neće više “grintat”. Slijedilo je bezbroj dopisa, obraćanja i napokon smo došli na svoje. Preemotivna sam i presretna!”

Škola se prostire na 7800 metara četvornih, projekt je troje arhitekata koji su za svoj rad nagrađeni 2009. godine. Ove je godine upisano 326 djece u 15 razrednih odjeljenja, a privremena ravnateljica Antonela Petrić kaže da će taj broj biti još i veći.

“Nastava se održava u jednoj smjeni. Kada smo u travnju roditeljima uputili anketni listić, javilo nam se njih 254, ali kako je napredovala gradnja objekta tako je interes roditelja rastao”, kazala je ona te dodala kako je kapacitet škole 780 učenika.

Otvaranju su prisustvovali i Ines Milina Ganza, pročelnica službe za obrazovanje i znanost grada Splita, a dobrodošlicu mališanima i profesorima poželjela je u ime ministrice obrazovanja i Branka Ramljak

Samo otvorenje je “začinjeno” i prigodnim folklornim programom te blagoslovom don Ante Čotića.

Reci što misliš

Lost Password

0