Pametno: “Gospodo Kerume i Krstuloviću-Oparo, prestanite trgovati budućnošću naše djece”

Sve najave aktualnog gradonačelnika kako će u njegovom mandatu, baš od sada, sve biti drugačije, ostaju tek lijepe riječi, medijski zanimljive, ali nažalost neistinite.

Nema drugog objašnjenja za politička imenovanja u školske odbore splitskih osnovnih škola, u koje se članove imenovalo isključivo po stranačkom ključu.   

“Školskim odborima zavladala je HDZ – HGS koalicija, a osnovne škole postale su predmet njihove  političke trgovine. Nedopustivo je da se ovako trguje obrazovanjem i budućnošću naše djece”, kaže Marijana Puljak, predsjednica Pametno i potpredsjednica Gradskog vijeća grada Splita i dodaje: “Članovi odbora imenuju i razrješuju ravnatelja, daju prethodnu suglasnost u vezi zapošljavanja u školi, odlučuju o školskom kurikulumu na prijedlog učiteljskog vijeća i ravnatelja, odlučuju o investicijama… Znači donose ključne odluke u procesu osnovnoškolskog obrazovanja naše djece, a pri tom većina njih nije ni stručna ni kompetentna. Još od 2013. zagovaramo da se za školske odbore provedu natječaji, čime bi se osigurao transparentan izbor ljudi s odgovarajućim životopisima i stručnim iskustvom.”

Iz Pametno pozivaju, po tko zna koji put, aktualnu gradsku vlast da u formiranju stručnih tijela zaborave na vraćanje stranačkih usluga i prijateljsko – rodbinske veze, već da konačno promisle o boljitku društva u cjelini. Obrazovanje je temelj, djeca zaslužuju kvalitetan kurikulum i stručno osoblje, kako bi sutra bili apsolutno ravnopravni svojim vršnjacima bilo gdje u svijetu.

Reci što misliš

Lost Password

0