uoči kotarskih izbora

Pametno: Parking i više zelenila za Spinut, Lovret i Bol

Sve veći broj gradskih kotareva ima izazov rješavanja problema parkinga za svoje stanovnike, posebno kotarevi bliži centru grada.

Zato je Pametno u svom programu o tome vodilo računa, kao i o potrebi kvalitetnog društvenog života svojih sugrađana u kotarevima Spinut, Lovret i Bol.

Vrijedna ekipa s Pametno liste broj 4 u Spinutu, Jelena Zanchi, Filip Križan, Ana Lazarević, Duško Jelaska, Marko Vukušić, Petra Žeko i Filip Čadenović, borit će se za poboljšanje spoja kotarskih ulica s većim gradskim prometnicama unutar kotara, strukturiranje postojećih parkirnih mjesta i rješavanje privremenih parkirališta i sanitarnih čvorova za vrijeme većih javnih događanja u kotaru. Ukazat će i na važnost kotara kao dijela grada sa značajnim zgradama moderne arhitekture.

Lovret je kotar s toliko mogućnosti koje uskoro namjeravaju realizirati Nenad Uvodić, Mariana Bucat, Marijana Pezelj, Ante Elez, Alen Pezelj, Linda Uvodić i Tatjana Vidović, Pametno lista broj 6. Osmislili su kako će se boriti za bolji Lovret, za izgradnju višeetažnih parkirališta na Trgu Hrvatske bratske zajednice. Smatraju kako je potrebno maksimalno iskoristiti dostupan parkirališni prostor ne zaboravljajući ostaviti slobodnu komunikaciju za pristup vozilima javnih službi, prvenstveno vatrogascima. Osposobljavanjem ulaza odnosno izlaza iz ukopa željezničke pruge na Trgu te uspostavom metroa kao načina komunikacije s centrom grada, rasteretilo bi se prometovanje centrom Splita. Reciklaža otpada jedan je od načina njegova smanjenja, a prvi korak u tome je razdvajanje otpada zbog čega će odrediti odgovarajuće lokacije zelenih otoka unutar kotara. Zalagat će se za edukaciju kroz vrtiće i školu, odnosno od najranije dobi ukazati na važnost razdvajanja i reciklaže. U parkovima kotara i blizini škole postavit će “pametne” klupe, proizvod koji je rezultat domaće pameti, čiji su proizvođači dobitnici više međunarodnih nagrada za inovativnost. Tako će potaknuti druženje svih dobnih skupina sugrađana, ulagat će i u nove sadnice stabala kako bi im zelene površine bile još zelenije.

Reci(kliraj) za svoj Bol – poruka je Pametno liste broj 5 za GK Bol, u sastavu Marija Definis Gojanović, Mirjana Berka, Vladimir Divić, Morena Galešić, Petar Ugarković, Bojan Radović i Tina Brzić. Uz poboljšano upravljanje krutim otpadom i veći broj kontejnera na Bolu, ekipa Pametno borit će se za uređenje dna Tršćanske ulice – prilaz i parking mjesta, za aktivan digitalni glas kotara – interaktivnu web stranicu s forumom ideja i žalbi i znatno poboljšanje infrastrukture cijelog kotara.

Komentiraj