MENI
pred kotarske izbore

Pametno: “Split 3 kao novi centar Splita”

Gradski kotar Split 3 u nedavnim javnim raspravama oko gradnje nove crkve pokazao je visoku razinu sudjelovanja njegovih građana u životu svog kotara, što je za svaku pohvalu, poručili su danas iz stranke Pametno.

Najavili su i veliki iskorak ovog kotara, nakon što 17. lipnja Pametno pobijedi na izborima i formira Vijeće kotara.

“Radit ćemo isključivo u dogovoru s našim susjedima, pitati ih što trebaju i žele u svojoj ulici, u cijelom kotaru. Split 3 vidimo kao novi centar Splita, s velikom novom tržnicom, podzemnim parkingom, novom knjižnicom i čitaonicom i brojnim drugim sadržajima”, navodi Ante Renić, županijski vijećnik Pametno i član liste Pametno u kotaru Split 3 i dodaje: “Riješit ćemo prometna i komunalna pitanja, problem parkinga i zelenih površina. Naša vizija kotara su uređene zelene površine i trgovi na kojima građani borave, druže se, djeca se igraju. Vozila su parkirana bez prevelikog stresa i gnjavaže za naše susjede, kućni ljubimci su na čistim površinama namijenjenima za njihov boravak i igru i još mnogo toga.”

Pametno Split 3, lista broj 5, na kojoj su uz Antu Renića i Sanja Kaliterna, Ina Šaponjić, Luka Baričić, Mila Gulam, Vanda Ferić i Nikolina Širović, u svom programu navode i brojne druge ideje:

– filmske projekcije za djecu, glazbene i sportske radionice za djecu i odrasle, wi-fi pokrivenost kotara, sajmovi na otvorenom,

– prometna i komunalna pitanja; uređenje pješačkih zona i uspostavljanje novih pješačkih prijelaza, postavljanje barijera za motorkotače zbog sigurnosti djece i starijih osoba u pješačkoj zoni, osiguravanje nesmetanog prolaza OSI, izgradnja sjevernog nogostupa i postavljanje uspornika u Ulici Matice hrvatske, uređenje zelenih površina i parkova za kućne ljubimce, veći broj kontejnera,

– rješenje problema parkinga; osigurati nova parkirna mjesta izgradnjom podzemnih i nadzemnih garaža uz povlaštenu cijenu parkinga za stanovnike kotara unutar postojeće garaže u Ulici R. Boškovića te stavljanje u funkciju podzemne garaže u Ulici F. Vrančića kao i mogućnost uvođenja Nextbike sustava javnih bicikli.

Komentiraj