MENI
proslava rođendan

Peti rođendan Facebook grupe Osamdesete u Splitu: Koncert u spomen EKV-u i promocije knjige Ive Anića

Klub Zenta vratiti će nas 14.4.2018 u vrijeme novovalne scene i ispričati nam priču o jednom od najvećih rock bandova na ovim prostorima – Ekatarini Velikoj.

Naime, nakon nekoliko desetljeća band sastavljen od nekadašnjih članova druge postave Ekatarine Velike zasvirati će pred splitskom publikom. Posveti jednom od najvećih bandova na ovim prostorima u 80-tima pridružit će se i Grupa 80te is Splita koja slavi 5 godina postojanja.

A da ova večer bude još i zanimljivija Ivo Anić će je započeti promocijom nove knjige “Bog je netko drugi”- proze o odrastanju u Splitu tih godina, a promociji će se pridružiti i članovi grupe Krug koji su nekoć svirali u Ekatarini Velikoj, te poznati gosti iz književne i muzičke scene.

Gosti promocije : Jurica Pavičić, Boris Pavelić, Dragan Markovina i Ranko Ostojić

Moderator i urednik : Amer Bahtijar

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima i autorima služila kao uzor u stvaralaštvu. Svojim autentičnim zvukom osvojili su srca cijele regije, a njihove pjesme traju i danas. No, zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend Krug osnovan je 2006. godine kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velike (Marko Milivojević – bubnjevi, Dragiša Uskoković Ćima – bas gitara, Tanja Jovićević – vokal / prateći vokal) s grupom vrhunskih glazbenika iz Beograda.

Motiv im je očuvanje sjećanja na VD-a, Milana, Megi i Bojana i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mlađim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Članovi benda svoje koncerte, upotpunjene i video-artom doživljavaju kao privilegiju da s gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju svim prerano otišlim ljudima kultne grupe Ekatarina Velika.

Grupa Krug Ekv predvođena Markom Milivojevićem i Dragišom Uskokovićem Ćimom, bubnjarom i basistom koji su svirali na posljednja dva albuma EKV-a odsvirali su nekoliko stotina koncerata zajedno sa Milanom i Margitom. Danas širom regije sa svojim kolegama Nemanja Dašić (vokal, gitara) i Dejan TomovićTomke (klavijature) pune koncertne prostore.

U Beogradu se tako članovima Kruga pridružuju mnogi poznati glazbenici koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka Ekatarine Velike. U Zagrebu se već godinama održavaju koncerti u spomen Ekatarine Velike, koji su redovito rasprodani, a splitska publika će nakon nekoliko desetljeća imati priliku uživo čuti najveće hitove ovoga nekad najpopularnijeg art rock banda.

Večer urbanog zvuka, pjesme, plesa i obilje pozitive u čast jednog od najvećih art rock bandova regije svih vremena Ekatarine Velike očekuje nas 14. travnja 2018., od 23 h a kako se za ovaj koncert u svim gradovima regije uvijek traži ulaznica više, savjetujemo da iste nabavite na vrijeme. Cijena ulaznice je 50 kn i može se nabaviti na dan koncerta na ulazu kluba , za rezervacije stolova možete se javiti na 099 335 1979.

 

Komentiraj