Poznati su detalje presude Brunu Bajriću: Najvažniji materijalni dokaz je dobiven brisom s usta cijevi

Krucijalnim dokazom, barem prema obrazloženju suca Slavka Lozine, u postupku protiv Bruna Bajrića pokazalo se vještačenje Centra Ivan Vučetić iz Zagreba.

Na 9-milimetarskom pištolju Mauser iz kojeg je ispaljen hitac, pronađeni su DNA profil optuženog, ali i djevojke!

“Najvažniji materijalni dokaz je dobiven brisom s usta cijevi, pronađen je DNA profil Anice Ćurić dva centimetra u unutrašnjosti cijevi pištolja. Laički rečeno, cijev pištolja je bila u njenim ustima barem dva centimetra!”, poentirao je sudac Lozina.

Nije ostalo najjasnije kako je sudsko vijeće zaključilo da je trag DNA nastao baš tako, ali ni ostala vještačenja, po sucu Lozini, nisu išla pretjerano u prilog Bajrića pa time niti teze obrane kako je u pitanju smrt iz nehata. Za koju se može izreći kazna između šest mjeseci i pet godina.

“Ponašanje upozorava na latentnu agresivnost i impresioniranost nasiljem. Prošao je obuku za zaštitara, to mu je bio san, išao je u Poljsku na obuku, opsjednut oružjem koje voli… Slažemo se i da je u pitanju bila harmonična veza, da su se voljeli i provodili skoro svaki dan u godinu zajedno”, dio je obrazloženja, dok su kod odmjeravanja kazne uvažene olakšavajuće okolnosti – ponašanje nakon događaja (pokušao je spasiti život djevojci), neosuđivanost, kao i činjenica da mu je teško.

Mladić je najveći dio obrazloženja presude slušao pognut, s glavom među rukama, no nije pustio zvuka. Kako je kazna veća od pet godina, obavezno je određivanje istražnog zatvora tako da su Bajrića na Bilice odveli pravosudni policajci. Njegov branitelj Vinko Gulišija je gotovo šokiran presudom, najavio je žalbu te drži da će Vrhovni sud ukinuti ovakvu odluku splitskog Županijskog suda.

Reci što misliš

Lost Password