MENI
projekti na marjanu

Predstavljen EU projekt “Marjan 2020 – Brdo prošlosti, oaza budućnosti”

Rekonstrukcija i revitalizacija kompletnog Botaničkog vrta, nova osmatračnica na Sedlu, nove biciklističke i pješačke staze, obnova trim straze te kompletna multimedijalna signalizacija svega na Marjanu najvažnije su stavke unutar EU projekta “Marjan 2020 – Brdo prošlosti, oaza budućnosti” predstavljenog danas u Dječjem gradu na Marjanu.

“Brdo prošlosti nam je temelj za ono što želimo u budućnosti za vas, dico”, poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara u svom uvodnom obraćanju na predstavljanju projekta čija je ukupna vrijednost oko 26 milijuna kuna. Za projekt, kojem je glavni cilj valorizirati, unaprijediti zaštitu, održivost i broj posjetitelja Marjana kroz povećanje broja ključnih sadržaja, revitalizaciju i stavljanje u funkciju postojećih građevina i površina, osigurana su bespovratna europska sredstva u iznosu od 15,8 milijuna kuna.

Projekt je predstavila pročelnica Službe za međunarodne i EU fondove, Radojka Tomašević a uz gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu uvodno se obratio i ravnatelj JU Park šume Marjan, Damir Grubšić. Prezentaciju su svojim nastupom u amfiteatru Dječjeg grada upotpunili članovi zbora Osnovne škole Marjan.

“Postoje dvije velike komponente ovog projekta, a najvažnija je ona koja će biti i najvidljivijia a to je obnova postojeće infrastrukture te nadopunjavanje i nadogradnja dodatne, a druga komponenta je edukativna, jer ćemo kroz razne edukativne radionice nastojati podizati svijest posjetitelja i turista o važnosti očuvanja ove prirodne baštine Splita”, kazala je Radojka Tomašević, pročelnica Službe za međunarodne i EU projekte koje nadgleda i provedbu projekta. Budući da se radi o ogromnom projektu u ovom trenutku se, prema njezinim riječima, priprema dokumentacija za preko 25 postupaka jave nabave, a da se nešto konkretno radi na Marjanu bit će vidljivo kada krenu prvi radovi.

Komentiraj