Skandal u Dućama: Na državnoj cesti usred mjesta osvanuo privatni semafor

Nakon što su novinari ispitivali detalje oko privatnog semfora, on je ubrzo i nestao.

Privatni semafor niknuo je u Dućama i to doslovno preko noći. Semafor se pojavio pred hotelom Plaža, jednoj od najvećih ovogodišnjih turističkih investiciji u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako je investor jurio za rokovima, kako piše Slobodna Dalmacija, nije uspio na vrijeme za sezonu izgraditi planirani pothodnik, kako bi gosti, nesmetano mogli prelaziti cestu – Jadransku magistralu.

Kako je hotel izgrađen uz iznimno prometnu dionicu, gostima a i samom vlasniku to nesumnjivo predstavlja veliki problem.

Semafor je postavljen u noći s četvrtka na petak, do zore su trajali radovi, da bi već u petak popodne semafor bio u funkciji. S time da nije napravljen ni pješački prijelaz.

Sljedeće jutro kada su ugledali semafor Dućani su ostali šokirani, ne vjerujući da se pojavio semafor na državnom pravcu, bez najave, bez upozorenja i bez zebre.

Novinari Slobodne Dalmacije u razgovoru s djelatnicima omiške ispostave Hrvatskih cesta shvatili su kako oni nemaju pojma odakle gazdi hotela pravo na semafor. Čuli su za nekakvu dozvolu, ali u njoj se, tvrde, nikakav semafor ne spominje.

Navodnu dozvolu za postavljanje semafora, onu u kojoj se nikakav semafor ne spominje, supotpisali su, priča se, Ivo Zekan i Neven Matijević, dužnosnici splitske ispostave Hrvatskih cesta, koji se nisu javljali novinarima kao ni glasnogovornica HC-a.

Nakon brojnih poziva ogorčenih mještana sljedeću noć semafor je, naime, uklonjen. Opet doslovno preko noći. Postolja su ostala, ali su svjetla izvađena. No, zato se pojavila zebra. Tko ju je nacrtao, ne zna se.

Vlasniku hotela Andri Tomasoviću nije bilo baš najjasnije otkud novinarski interes za semafor u Dućama.

“Zar nema interesantnijih i atraktivnijih tema za pisanje?”, upitao je novinare koji su mu objasnili da teško da išta može biti zanimljivije od privatnoga semafora. On tvrdi da je to bila potreba za čitavo mjesto te da u zadnjih deset godina je bilo pet teških sudara na tom mjestu. No, tijekom razgovora je potvrdio da ima dozvolu za treptač, pješački prijelaz i mjerač brzine. No tvrdi da to nije semafor nego treptač,piše Slobodna Dalmacija.

Reci što misliš

Lost Password

0