stanari ne žele bunker u kvartu

Skoro došlo do fizičkog okršaja na prosvjedu na Visokoj

Stanari zgrada u Vrazovoj ulici revoltirani su odlukom Grada Splita da se gradi velika garaža, koja po novom građevinskom planu zaklanja dva kata okolnih zgrada
U srijedu, u 10 sati, u ulici Stanka Vraza započinju građevinski radovi na javnoj garaži i povodom početka gradnje od 9:30 sati u tijeku je prosvjed stanara Vrazove 12 i 14 koji se žestoko protive izgradnji “bunkera” usred kvarta. Tvrde kako broj mjesta koji je predviđen izgradnjom garaže, daleko premašuje broj stanara, te kako sama izgradnja garaže nije upitna već dodatna etaža koja je predviđena novom građevinskom dozvolu na temelju izmejen GUP-a.

Stanari su bijesni jer, kako kažu, sam kvart Visoka nema nimalo zelenih površina te je skoro pa nemoguće živjeti od vrućine ljeti. Izgradnjom nepotrebne druge etaže predviđene garaže, život će po njihovom mišljenju postati nepodnošljiv.Stanari ostalih zgrada su međutim bili tu da istaknu kako sam prosvjed nema smisla, jer, kako kažu, ljudi se bune i kad se nešto radi za njih i kad se ništa ne radi. Kako kažu – bolje da se izgradi garaža, nego da se baca smeće i da štakori šetaju po kvartu. Tvrde da je 99 posto stanara za izgradnju, te da problem rade samo stanari iz spomenuta dva ulaza. 
Takve izjave su izazvale halvu negodovanja, pogotovo kad su protivnici izgradnje čuli da više stanara okolnih zgrada u stvari nema ništa protiv izgradnje.

Situacija je eskalirala

U jednom trenutku je zamalo došlo i do fizičkog naguravanja između protivnika izgradnje i ostalih koji su za izgradnju garaže, kada je jedan od stanara, u žestokoj raspravi, i fizički zgrabio ženu za ruku.

Prosvjed stanara Vrazove ulice na Visokoj: Sukob stanara oko gradnje garaže

Objavljuje Splitski dnevnik u Srijeda, 23. kolovoza 2017.

Komentiraj