MENI
smart city rješenje

SPIRO APLIKACIJA “White label” rješenje za odlaganje otpada u Splitu

Sve veći broj gradova širom svijeta testira nova pametna rješenja za upravljanje otpadom kako bi se stvorila veća učinkovitost u smislu gospodarenja resursima i održavanjem čistoće u urbanim sredinama.

Pametna tehnološka rješenja postaju neophodna za razvoj novih metodologija s potencijalom za poboljšanje ukupne održivosti i čistoće, pa je tako splitska agencija Locastic razvila inicijalnu verziju aplikacije namijenjene upravo za zbrinjavanje otpada i pametnu reciklažu.

Spiro je moderna i interaktivna aplikacija koja osim edukativno-informativnog sadržaja nudi i mnoštvo funkcionalnosti poput pregleda lokacija reciklažnih kapaciteta, prijave komunalnih problema putem kamere na mobilnim uređajima, kalendara odvoza, status komunalnog računa i pregled otvorenih stavki, te mogućnost sinkronizacije sa pametnim kantama koje nudi plejadu novih informacija za analitiku i kreiranje izvještaja.

“Prilikom razvoja ove aplikacije smo bili svjesni da riječi “otpad” i “smeće” imaju stereotipan učinak i da se vežu uz loš kontekst, te smo htjeli ponuditi edukativno rješenje koje će građanima omogućiti novi i pametniji pristup reciklaži otpada. U toku je razvoj i nekih novih funkcionalnosti koje smo već predstavili gradskoj upravi i komunalnim poduzećima, tako da potencijal za primjenu našeg rješenja definitivno postoji”, kazao je direktor tvrtke Locastic, Antonio Perić-Mažar.

Spiro aplikacija je “White label” rješenje, što znači da se vrlo lako može integrirati u poslovanje bilo koje tvrtke, ovisno o željenim modulima i vizualnom identitetu. Prvi primjer uspješne implementacije napravljen je u suradnji sa omiškim komunalnim poduzećem Peovica, koji su integrirali Spiro u svoje poslovanje krajem prošle godine. Građani Omiša ovu mobilnu aplikaciju, koja je prilagođena za korištenje na svim tipovima mobilnih telefona, već mogu besplatno preuzeti na GooglePlay i AppStore, dok će splitska publika ipak morati pričekati na integraciju.

Komentiraj