'Ulovio' munje / Splitski fotograf snimio prizor koji krasi naslovnicu kalendara Svjetske meteorološke organizacije

Image
Foto: Tin Juginović, Splitski dnevnik

Zahvaljujući fotografu Tinu Juginoviću, grad ispod Marjana s fotografijom koja će obići cijeli svijet besplatno je dobio još jednu reklamu

23.11.2017.
15:14
Tin Juginović, Splitski dnevnik
VOYO logo

Još prije dva mjeseca Svjetska meteorološka organizacija, specijalizirana organizacija Ujedinjenih naroda, objavila je pobjednike natječaja fotografija za Kalendar za 2018. godinu. Od 450 fotografija koje su pristigle iz cijelog svijeta, u uži izbor ušlo je njih 50 da bi u konačnici bilo odabrano ukupno 14 fotografija koje će krasiti ovaj prestižni kalendar 2018. godine, javlja Splitski dnevnik.

Fotografije koje oduzimaju dah i na svjetskom nivou

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je Hrvatska poznata po svojim prirodnim ljepotama sve se više može pripisati i hrvatskim fotografima koji svojim radovima rade najbolju moguću promociju Lijepe naše. Toj tezi u prilog ide i činjenica da su od ukupno 14 fotografija iz cijelog svijeta, čak 4 fotografije hrvatskih autora.

Ivan Stulić (Privlaka), Ivica Brlić (Davor), Sandro Puncet (Mali Lošinj) i Tin Juginović (Split) fotografi su čiji će radovi obići svijet u kalendaru WMO-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista zapanjujuću fotografiju munja iznad Splita urednici su odabrali za naslovnicu ovogodišnjeg kalendara na iznenađenje i samog fotografa.

Kada svi normalni idu kući, onda mi krećemo u lov

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas mi je stigao moj primjer kalendara, i moram priznati da sam se iznenadio kada sam odmah na naslovnoj strani ugledao svoju fotografiju. Velika je čast biti uvršten u WMO kalendar", kazao je fotograf TinJuginović za Splitski dnevnik.

Inače dugogodišnji član Crometea, ovaj lovac na oluje ispričao nam je kako otprilike izgledaju uvjeti dok pokušavaju "uhvatiti" ovakve prizore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakve fotografije se snimaju po više-manje ekstremnim uvjetima. Kada je vani hladno, kada puše, kada pada kiša i kada svi normalni idu kući, onda mi krećemo. Nerijetko se kući vratimo praznih ruku, ali kada uspijete zabilježiti moć prirode na fotografiji onda nije problem satima se smrzavati na hladnoj kiši", objasnio je Tin kazavši da su uvjeti prilikom snimanja ove fotografije bili slični.

Image
Foto: Tin Juginović, Splitski dnevnik
Image
Foto: Tin Juginović, Splitski dnevnik

Prekrasna fotografija splitskog fotografa kojom je pobijedio na natječaju Svjetske meteorološke organizacije. Izvor: Tin Juginović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zahvaljujući ovom splitskom fotografu, grad ispod Marjana dobio je još jednu reklamu (besplatnu, naravno) s ovom fotografijom koja će obići cijeli svijet.

Sve fotografije koje su dio ovogodišnjeg kalendara Svjetske meterološke organizacije. možete pogledati na portalu Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo