MENI
za marjan

Splitski SDP traži da se u Zakon o šumama uvede kategorija vlasništva “lokalne šume”

Splitski SDP zatražio je da u Zakon o šumama, koji je sada u drugom čitanju u Hrvatskome saboru, uvede kategorija vlasništva “lokalne šume” tako da vlasnici šuma mogu biti gradovi i općine na svom području, a ne država.

“Ako bi park šumom Marjan gospodarile Hrvatske šume to bi ugrozilo protupožarnu zaštitu Marjana jer Hrvatske šume ulažu višestruko manje novca u protupožarnu zaštitu nego što bi t činio Grad Split pa je i zbog tog razloga potrebno zakonom uvesti kategoriju vlasništva ‘lokalne šume’ a to j sukladno i europskoj praksi,” rekao je u utorak za Hinu predsjednik splitskoga SDP-a Goran Kotur.

Podsjetio kako je nedavno splitsko Gradsko vijeće, na prijedlog vijećnika SDP-a, prihvatilo zaključak, vezan za park šumu Marjan, da treba uvesti kategoriju vlasništva “lokalne šume”.

“Uvođenje kategorije vlasništva ‘lokalne šume’ u interesu je svih građana Splita i nadilazi strančarenje jer u slučaju uvođenja kategorije ‘lokalne šume’ Split može više brinuti o svom Marjanu,” istaknuo je Kotur.

Predsjednik SDP-ova kluba zastupnika u Hrvatskome saboru Arsen Bauk podupro je prijedlog splitskoga SDP-a da se u Zakonuo šumama uvede kategorija vlasništva “lokalne šume”. Bauk je rekao da mnogi gradonačelnici i načelnici općina diljem Hrvatske, bez obzira na stranačku pripadnost, podržavaju zamisao o uvođenju kategorije “lokalne šume.”

“Nadam se kako će saborski zastupnici iz Splita, a posebice HDZ-ovi zastupnici ,poduprijeti prijedlog da se uvede kategorija vlasništva ‘lokalne šume’,” istaknuo je Bauk.

Komentiraj