MENI
park mladeži

U Splitu počelo Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom

Na splitskom stadionu Park mladeži u subotu je počelo dvodnevno Otvoreno atletsko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom na kojem sudjeluje gotovo 100 natjecatelja iz osam zemlja.

Natjecatelji iz Hrvatske, BiH, Austrije, Češke, Crne Gore, Slovačke, Srbije i Slovenije nadmeću se u deset atletskih disciplina.

Otvarajući ovo natjecanje izaslanik splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare Ivan Veštić je istaknuo kako Split želi biti dobar domaćin ovog natjecanja.

“Potrudili smo se da vam u Splitu priuštimo što bolje uvjete za natjecanje,” rekao je Veštić koji je i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

Predsjednik Hrvatskog atletskog savez osoba s invaliditetom Tomislav Krstičević je istaknuo da mu je drago što se ovo natjecanje održava u Splitu gdje su povoljniji klimatski uvjeti.

“Godinama smo održavali ovo natjecanje u kontinentalnom dijelu Hrvatske u kišnim uvjetima, ali ovaj put nam je grad Split izašao u susrest i pružio nam lijepo vrijeme, sunce i more, a to je za nas veliki iskorak”,  kazao je Krističević.

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić je istaknuo kako se otvoreno prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom po prvi puta održava u Splitu.

“Do sada smo ovo natjecanje održavali ‘na kopnu’ a sada smo po prvi put u Splitu i vjerujem kako će ubuduće postati tradicija da što više ovakvih natjecanja održavamo u tom gradu”, kazao je Kovačić.

Po njegovim riječima iznimno je važno što ovom natjecanju nazoče predsjednik Hrvatskog atletskog saveza za osoba s invaliditetom Tomislav Krstičević i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić jer će to pridonijeti napretku sporta za osobe invaliditetom u Hrvatskoj.

Komentiraj