Sukob braniteljske udruge i komunalaca na splitskom parkiralištu

Trideset parkirališnih mjesta u centru grada ubacio je jutros Sveti Nikola u čizmicu “Split Parkinga”, piše Slobodna Dalmacija.

Djelatnici Split Parkinga naime, deložirali su braniteljsku zadrugu ‘Domaćin’ s parkinga u Ulici Ljudevita Posavskog između HEP-a i tvrtke ‘Lavčević’.

Ranojutarnju akciju čuvalo je sedam policajaca, kombijem su pregradili prilaz, spreman je bio i pauk, a komunalci i djelatnici “Parkinga” obavili su teži dio posla s razbijanjem naplatnog automata i rušenjem ilegalno postavljenih signalizacija.

Najprije su ljubazno čekali ‘gazdu’, upravitelja, zadruge Ivicu Duju Ančiću, no on se nije pojavio, pa je krenulo razbijanje motikama i brusilicama.

Za građane sve ovo ne znači ništa previše, jedino što ih sada netko zapravo može kazniti ako ne plate parking, a cijene po satu bit će kao za drugu zonu – četiri kune zimi, pet ljeti. Dakle, manje nego im je naplaćivala zadruga.

Za promjenu, dobit će i račun, a od sad imaju i sms 708212 za plaćanje.

Ančić je uzimao i do 300 kuna za mjesečnu kartu, ali izgleda da im je malo tko to i plaćao:

“Znali smo mi kad uvatimo misto, parkirat i ne platit. Ali nan je šta moga? Dobro nan je bilo dok su oni bili tu, malo smo ušićarili”, prisjećali su se prolaznici dobrih, starih vremena, piše Slobodna Dalmacija.

Reci što misliš

Lost Password