Smart City Challenge hackathon

U Splitu počinje maraton u programiranju, sudjelovati mogu svi

Smart City Challenge hackathon je maratonsko natjecanje koje će se održati od petka 16. studenog do nedjelje 18. studenog na Sveučilištu u Splitu u sklopu Global Entrepreneurship Week-a.

Sudionici će imati 24 sata za razviti rješenje prototipa u jednom od zadanih izazova: Internet stvari, pametni domovi i zgrade, pametni prijevoz, pametna proizvodnja, pametni okoliš, pametno zdravlje, pametni građani.

“Smart City Challenge hackathon predstavlja mjesto gdje se studenti, programeri, poduzetnici i dizajneri zainteresirani za stvaranje svog grada boljim mjestom, mogu okupiti u multidisciplinarnim timovima kako bi zajednički izgradili inovativna rješenja za pametnije gradove”, kaže Nebojša Veljanovski član tima koji sudjeluje u organiziranju ovogodišnjeg challengea.

Natjecanje se organizira pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, a organizatori su Studentski poduzetnički inkubator Ekonomskog fakulteta u Splitu, Poduzetnički centar Split, udruga UPIT i tvrtka Lil Code Lab.

Smart City Challenge hackathon trajat će 24 sata bez pauze, a natjecatelji će imati zadatak razviti potpuno novo rješenje u skladu s pravilima natjecanja. Sudjelovati mogu svi, neovisno o njihovom obrazovanju ili zanimanju.

“Ovo je prvenstveno natjecanje u programiranju, dok ove godine imamo teme za razliku od prethodnih kada smo imali otvorene prijave. Tema ovogodišnjeg natjecanja ja IOT. Najbolji timovi dobiti će nagradu od 5 tisuća kuna, a ako u natjecanju pobjede studenti podršku u razvijanju prototipa pružit će im studentski inkubator, a svi drugi potporu će dobiti od splitskog Poduzetničkog inkubatora”, kaže Veljanovski naglašavajući kako je ovo natjecanje otvoreno za sve zainteresirane ne samo studente.

Timovi će imati na raspolaganju nakon natjecanja dodatnih pet minuta vremena za predstavljanje svojeg projekta stručnom žiriju. Kako bi omogućili natjecateljima što kvalitetniji razvoj od ideje do projekta, tu su mentori koji će ih svojim znanjem i kvalitetama dodatno usmjeravati.

Najbolji timovi osvajaju nagrade te dobivaju daljnju potporu za razvoj svojih projekata kroz inkubator. Natjecanje ima dvojaki karakter. S jedne strane, pruža priliku timovima da razviju svoju ideju i projekt uz pomoć izvrsnih mentora, a kasnije i kroz podršku partnera uključenih u projekt.

Prijave traju do 14. studenog 2018. Broj sudionika je ograničen, a rezultati prijava će biti objavljeni 14. studenog. Natjecanje nema gornju dobnu granicu, dok je donja granica postavljena na 18 godina.

Komentiraj