MENI
smart parking

Ugradnja senzora za pametno ulično parkiranje uskoro gotova

Split parking, kao nositelj projekta za pametno ulično parkiranje, do sada je postavio 1100 od ukupno 1360 uličnih senzora, pomoću kojih korisnici u realnom vremenu na Google maps karti mogu vidjeti koja su parkirna mjesta slobodna, a koja zauzeta, te gdje su parkirna mjesta za invalide.

Putem Smart Split Parking aplikacije dostupne na mobilnim uređajima (App Store i Google Play) moguće je vidjeti senzore za pametno ulično parkiranje koji su dosad postavljeni.

Završetkom realizacije projekta grad Split će biti prvi grad na europskom kontinentu koji će imati sva ulična parkirna mjesta koja su u sustavu naplate pokrivena senzorskom tehnologijom i integrirana u Smart parking aplikaciju.

U ovom će se tjednu na pet lokacija odvijati radovi na instalaciji bežičnih senzora, koji će bežičnom mrežom releja i kolektora podataka biti povezani na centralni sustav i na Smart Splitparking aplikaciju koja građanima olakšava pronalaženje parkirnog mjesta, plaćanje, te smanjuje gužve i emisiju C02.

Tijekom tjedna, od ponedjeljka 05. do petka 09. veljače planira se ugradnja uličnih senzora na ovim lokacijama:

Ponedjeljak: 05. 02. – Gorička ulica (iza 15:00 h)

Utorak: 06. 02. – Ulica Domovinskog rata – zapad

Srijeda: 07. 02. – Ulica Domovinskog rata – istok

Četvrtak: 08. 02. – Sukoišanska ulica

Petak: 09. 02. – Sukoišanska ulica – kolodvor

Radovi na uličnim parkirnim mjestima izvodit će se po etapama. Na većim lokacijama radovi će se izvoditi na dijelu parkinga, dok bi drugi dio ostajao u dnevnoj operativnoj funkciji. U slučaju izrazito nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će biti odgođeni o ćemu će javnost biti pravovremeno obavještena.

Komentiraj