Uoči sezone Perivoj zatvorio svoja vrata: Ne mogu naći dovoljno radnika

Restoran Perivoj, smješten na atraktivnoj lokaciji u gotovo samom središtu Splita, zatvara svoja vrata uoči samog početka sezone.

Vlasnik Miljenko Validžić kaže da nisu uspjeli naći dovoljan broj kvalitetnih radnika pa su odlučili zatvoriti Perivoj kako bi se u potpunosti posvetili restoranu Dvor koji je ušao u Michelinov vodič, piše Index.

“Kada smo sve stavili na papir, fali nam između 20 i 25 ljudi. I konobari i kuhari i pomoćno osoblje. Ogromna je fluktuacija. Čini mi se ove godine nikad gore. Slavonci ne dolaze više u Dalmaciju, otišli su u Njemačku i Austriju. Ljudi se snalaze. Mi moramo početi uvoziti radnu snagu iz susjednih zemalja, očito ne možemo s našim domaćim ljudima.

Svi imaju puno ponuda i gledaju gdje im je bolje i gdje će zaraditi veći novac. Mi ih nismo uspjeli privući čak ni s tim da ćemo raditi cijelu godinu. To je, dakle, cjelogodišnji posao. Ove godine nisam siguran ni hoće li Dvor raditi cijelu godinu. Radili smo šest sezona i 1. studenog uvijek isto. To je kao da više nitko ne dolazi. Onda ovisimo isključivo o lijepom vremenu. Nismo u centru grada. A tamo se uvijek nešto događa”, kaže Validžić.

U uređenje Perivoja uložio je velika sredstva. Tamo je prije bila šikara, neugledan prostor. Novi izgled sve je oduševio, činilo se kako je Validžić još jednom pogodio s investicijom, piše Index.

“Ako hoćete kvalitetno raditi, onda ne možete imati tako velika dva objekta. U sezoni smo znali imati po 50 zaposlenih. Onda njih troje ujutro ne dođe na posao. Gori sve, a fali troje ljudi. Očito sam i malo ostario. Odlučio sam da bude tako, posvetit ću se Dvoru. Ne znamo što ćemo s Perivojem. Možda ga vratimo vlasnicima prostora. Tu ćemo izgubiti ulaganje, ali što ćemo. Ne možeš svaki put dobiti”, kaže Validžić.

Više pročitajte OVDJE.

 

Reci što misliš

Lost Password