MENI
Rezultati istraživanja

Koliko se droge troši u Splitu: Danas se predstavljaju rezultati o potrošnji opoidnih sredstava

Institut Ruđer Bošković je na inicijativu Vladinog ureda prošle godine proveo istraživanje potrošnje droga primjenom analize odabranih urinarnih biomarkera droga u otpadnoj vodi u Splitu

U Kući Europe u Zagrebu Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH danas će za novinare u 11:30 sati predstaviti rezultate “Europskog web istraživanja droga: obrasci uporabe” i “Utjecaj glazbenog festivala i turističke sezone na potrošnju droga u Splitu”, piše tportal.
Radi se o inovativnim pristupima praćenja problematike droga koji omogućavaju dobivanje šireg uvida u njihovu uporabu. Institut Ruđer Bošković je na inicijativu Vladinog ureda prošle godine proveo istraživanje potrošnje droga primjenom analize odabranih urinarnih biomarkera droga u otpadnoj vodi u Splitu. Ova metoda dosada se u Hrvatskoj provodila i u Zagrebu i Zadru, a ujedno se provodi u pedesetak drugih europskih gradova donose Vijesti.hr. 
Na konferenciji će o inovativnim pristupima praćenju problematike droga govoriti Željko Petković, ovlašten za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, João Matias, znanstveni analitičar u Europskom centru za praćenje droga i ovisnosti o drogama te Senka Terzić, znanstvena savjetnica u Institutu Ruđer Bošković.
Nakon završetka konferencije, održat će se skup na kojem će se rezultati istraživanja predstaviti široj stručnoj javnosti. Skup će otvoriti potpredsjednik Vlade, ministar uprave i predsjednik Povjerenstva za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH Ivan Kovačić te predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Ines Strenja-Linić.

Komentiraj