MENI
Priopćila splitska gradska uprava

Za obnovu toplinskog sustava “Blatine” šest milijuna eura iz EU fondova

Splitska Gradska uprava je u četvrtak izvijestila kako je iz fondova Europske unije osigurano šest milijuna eura za sufinanciranje cjelovite obnove toplinskog sustava “Blatine” te je pozvala bivše korisnike te splitske toplane da se u anketi najkasnije do 9. srpnja ove godine izjasne jesu li za njezinu obnovu.

Radi se o uvjetu Europske komisije, pa je u skladu s tim proveden javni poziv za neobvezujući iskaz interesa za davanje koncesije te se potvrdilo kako postoji interes potencijalnih koncesionara. Kako je priopćila splitska gradska uprava, održana su dva sastanka s predstavnicima bivših korisnika te toplane radi informiranja o mogućnosti obnove toplinskog sustava “Blatine” i uvjeta koje treba ispuniti za ostvarenje projekta.

“Kako o rezultatu anketiranja, odnosno o (ne)iskazanom interesu ovisi buduća realizacija projekta cjelovite revitalizacije centralnog toplinskog sustava „Blatine“, pozivaju se svi stanari, bivši korisnici toplane Blatine koji dosad nisu popunili upitnik da to učine najkasnije do 9 .srpnja Dodaje se kako se radi o “neobvezujućem iskazu interesa”, odnosno bilo kakvo stajalište izneseno u upitniku neće biti obvezujuće za stanare.

Riječ je o strateškom projektu u sklopu Strategije razvoja Urbane aglomeracije Split za razdoblje do kraja 2020., naglašava se u priopćenju.

Kako je navedeno, primarni cilj je aktivirati vrijedni infrastrukturni sustava toplane Blatine, uz podizanje energetske učinkovitosti i pouzdanosti te proizvodnju toplinske energije po tržišno konkurentnim cijenama u usporedbi s drugim dostupnim izvorima toplinske energije.

Kroz ostvarenje primarnog cilja realizirat će se i sekundarni efekti podizanja standarda stanovanja na području toplinskog sustava “Blatine” kroz uvođenje efikasne i kvalitetne usluge daljinskog grijanja, a u konačnici i kroz povećanje vrijednosti samih nekretnina, navodi se između ostaloga u priopćenju.

Komentiraj