ZA 1000 RADOSTI Darujte svoje vrijeme, pažnju, ljubav, suradnju, susret i uljepšajte nekome Božić

Hrvatski Caritas poziva sve ljude dobre volje da se priključe nacionalnoj humanitarnoj akciji za 1000 radosti. Akcija pod nazivom “Daruj i obraduj” ima za cilj pomoći višečlanim i braniteljskim obiteljima, obiteljima nezaposlenih, obiteljima u dugovima, obiteljima suočenima s teškom bolesti.

Ovogodišnja akcija Za 1000 radosti na tragu je snažnoga poticaja pape Franje i 1. svjetskog dana siromašnih te prigodne poruke, koja završava riječima: “Siromašni nisu problem: oni su izvor na kojem se moramo napajati u našem nastojanju da prihvaćamo bit evanđelja.” Naziv akcije Daruj i obraduj! ujedno je i poziv svima da darivanjem zahvate i oplemene svoje odnose s bližnjima – ponajprije s onima koji su u potrebi, nevolji, oskudici i tjeskobi – i to darujući ljudima pomoć, hranu, novac, podršku, objed, solidarnost, ali i ohrabrenje, prijateljstvo, izlet, iznenađenje, igru, veselje…

U akciju Za 1000 radosti uključuju se svi- građani, ustanove, tijela javne vlasti, udruge i tvrtke. Uključuju se i djeca i mladi, pa je tako u sve osnovne i srednje škole u Hrvatskoj – uz preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja – poslano gotovo 550.000 listova s naljepnicama koje poticajnim ilustracijama ohrabruju na darivanje. Već 5 kn, pa i manji novčani dar izdvojen za naljepnice, ili poziv na donacijski telefon može promijeniti nečiji život. 50 posto prikupljenih sredstava škola može usmjeriti obitelji u potrebi u zajednici, a s drugih 50 posto putem Caritasa učenici će solidarno pomoći obiteljima diljem Hrvatske.

Svatko za ljude oko sebe može učiniti nešto: darovati vrijeme, pažnju, ljubav, suradnju, susret. Neprocjenjivo iskustvo darivanja prožet će sve pore hrvatskoga društva. Darujući od srca obradovat ćemo mnoge pomažući zajedno:

  • uplatom na račun Hrvatskog Caritasa IBAN: HR4023400091510126452, poziv na br. 7-17

  • on-line uplatom putem www.caritas.hr.

  • donacijom proizvoda ili usluga

  • pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena 6,25 kn po pozivu, PDV uključen)

Reci što misliš

Lost Password