MENI
ulaganje za djecu

Dječjim vrtićima Zadarske županije 9 milijuna kuna za bolje materijalne uvjete

Dječjim vrtićima iz Zadarske županije odobreno je 9 milijuna kuna za poboljšanje materijalnih uvjeta, temeljem poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku za prijavu projekata, izvijestili su u ponedjeljak iz Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Iz Agencije ZADRA NOVA navode da je Ministarstvo objavilo rezultate Poziva za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima u 2018. godini.

Ta je agencija pomogla pripremiti prijavnu dokumentaciju dječjim vrtićima iz općina Sveti Filip i Jakov, Lišane Ostrovičke, Gračac i Škabrnja. Uz to sredstva za poboljšanje materijalnih uvjeta Ministarstvo je odobrilo i dječjim vrtićima iz Benkovca, Biograda na Moru, Galovca, Kali, Kukljice, Novigrada, Pašmana, Polače, Poličnika, Posedarja, Preka, Privlake, Sali, Stankovaca, Sukošana, Tkona, Zadra i Zemunika Donjeg, navodi se u priopćenju Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Program poboljšanja materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama/dječjim vrtićima odnosni se, uz ostalo, na izgradnju ili nadogradnju objekata, sanaciju, adaptaciju objekata, opremanje, uređenje okoliša te energetsku obnovu dječjih vrtića. Također se želi podići kvalitetu pedagoških standarda i postići ravnomjerniju dostupnost programa ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u svim dijelovima Hrvatske.

Sredstva za provođenje Programa osigurana su u državnom proračunu Republike Hrvatske za 2018. godinu i projekcijama za 2019. i 2020. godinu. Sredstva osigurana za 2018. i 2019. iznose ukupno 117.500.000 kuna, navodi se u priopćenju.

Komentiraj