DOBRE VIJESTI ZA STUDENTE Nema više iskorištavanja rada preko studentskih ugovora

Novim bi se zakonom na kraj trebalo stati i zlouporabi studenstkih ugovora preko kojih često rade oni koji na to nemaju pravo

Dobre vijesti stižu za studente uskoro više neće biti iskorištavanja studenata i rada preko studentskih ugovora. A po studetnskoj satnici pravo na rad imat će i izvanredni studenti. 

Studenti su za razne poslove poput rada u trgovini, u skladištu ili ugostiteljstvu bili plaćeni sramotnih 14 kuna po satu.

Studiraju i rade, a najveći problem je što često svoj teško zarađen novac ne dobiju na vrijeme. Iskorištavanju bi stop trebao reći novi zakon o obavljaju studenstkih poslova prema kojem bi minimalna naknada za studenete trebala iznosti oko 20 kuna po satu,a poslodavci bi plaće morali isplatii do 15-og u mjesecu.

A novi zakon na kraj bi trebali stati i zlouporabi studenstkih ugovora preko kojih često rade oni koji na to nemaju pravo.

Prošle godine je preko Studenstkog centra radilo više od 84 tisuće studenata, a svaki je prosječno zaradio oko 13 i pol tisuća kuna na godinu. Novim zakonom pravo na rad dobivaju i izvanredni studenti.

A za svoj rad, usvoji li se zakon, studenti bi konačno trebali biti pošteno plaćeni.

Reci što misliš

Lost Password