HOĆE LI OVAJ TJEDAN BITI “NAJZIMSKIJI”? Nikola Vikić -Topić donosi tjednu prognozu za Jadran

Po svemu se čini da bi tjedan u koji smo danas ušli lako mogao biti najzimskiji ove sezone. Kriteriji su temperatura, visina snijega i broj dana sa snježnim pokrivačem. Sva tri parametra ovoga bi tjedna mogli bi biti ekstremni za ovu zimu.

Danas je tako u Otočcu izmejreno -10 °C, a sredina tjedna vrlo će vjerojatno biti i hladnija od toga. Najveća visina snijega u nekom naseljenom mjestu ove zime bila je 87 cm u Delnicama prošli tjedan. S današnjim i sutrašnjim novim snijegom ta bi visina lako mogla biti nadmašena, pišu Vijesti.hr

Današnji će dan biti oblačan, vjetrovit i hladan, na zapadu zemlje uz oborine, i to češće u drugom dijelu dana. Na kopnu će padati snijeg, na sjevernom Jadranu kiša i susnježica, no povremeno je i tamo moguće malo snijega, osobito u unutrašnjosti Istre, ali i uz njenu obalu te u Rijeci, na Krku, pa čak i Cresu.

Utorak će u cijeloj zemlji biti oblačan, hladan i vjetrovit uz česte oborine. Na kopnu snijeg, na Jadranu kiša, češća i jača u Dalmaciji dok će se na sjevernom Jadranu poslijepodne razvedravati. Duž većine obale puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Na Jadranu će u srijedu, četvrtak i petak biti pretežno sunčano, ali i prilično hladno, osobito ujutro kad će se temperatura sasvim približiti, moguće i dosegnuti 0 °C! Uz to, puhat će umjerena do jaka bura i tramontana koje će dodatno rashlađivati. Za vikend osjetno toplije, ali, kao i na kopnu, uz nešto više oblaka, pa je u nedjelju moguće malo kiše, pišu Vijesti.hr

Reci što misliš

Lost Password