Igor Pajač debitira na Poljudu kao glavni sudac

Jadranski derbi između Hajduka i Rijeke sudit će 31-godišnji Igor Pajač iz Zeline. Pajaču će to biti prvi put da sudi na Poljudu u ulozi glavnog suca, a ovo je i prvi put da je delegiran za derbi.

Pajač je na HNL sceni debitirao u ožujku 2016., sudio je susret Zagreba i Lokomotive. Hajduku je zanimljivo je sudio pet puta, svaki put Hajduk je bio gost. Lani je dijelio pravdu dva puta kad su bijeli gostovali kod Istre, jednom u Osijeku, te jednom u Parku mladeži. Ove sezone pak bio je glavni sudac u Vinkovcima kada je Hajduk slavio sa 2:1. Pajač je u ulozi dodatnog suca bio na poljudskom derbiju Hajduka i Dinama krajem prošle godine kada su modri slavili golom Soudanija. Zanimljivo je da je u ulozi četvrtog suca bio prošlog kola u Osijeku kada je isključen Hajdukov trener Joan Carrillo.

Pajač dolazi iz sportske obitelji, do odlaska na fakultet bavio se nogometom igrajući za Zelinu, no onda se odlučio posvetiti obrazovanju. Trenutno radi kao profesor tjelesnog u Osnovnoj školi u Zelini. Ova njegova brata bave se nogometom. Poznatiji Marko karijeru je gradio u Zelini gdje je preko Varaždina stigao u Lokomotivu. Tamo je u ljeto 2014., otišao u mađarski Videoton gdje ga je trenirao Joan Carrillo. Pajač je nakon Mađarske bio član Celja da bi potom otišao u Cagliari. Lani je igrao na posudbi u Beneventu koji je ušao u Serie A, a ove ga je sezone Cagliari posudio u Perugiju.

Najmlađi od braće Pajač, 21-godišnji Stjepan mogao bi Igorovim stopama. Želio bi postati sudac, a uz to još uvijek igra, član je Zeline.

Reci što misliš

Lost Password

0