MENI
Dalmatinski šarm i vedrina

Ispunjena želja omiljenog hajdukovca: ‘Uspio sam malcu dodati balun!’

U dubrovačku Polikliniku Glavić prije tri mjeseca, u sklopu humanitarnoga programa, stigao je vatreni Hajdukov navijač, poznat po humanitarnoj akciji “Vjeruj i djeluj”Andrija Lipanović koji je imao traumatsku ozlijedu kralježnice zadobivši je pri nesretnom padu s krova zgrade.
“Lipi, kako ga od milja svi zovu, došao je s tako velikim grčem mišića da su ga naši fizioterapeuti jedva uspijevali dizati iz kolica i prenositi na bobath stol, a rukama se mogao tek pomagati”, napisali su na društvenoj mreži iz Poliklinike Glavić koji su Lipanoviću uključili terapiju na robotskom uređaju za rehabilitaciju nogu Lokomatu i Armeo uređaju za rehabilitaciju ruku uz fizikalnu i radnu terpiju.
Uz navedenu savršenu kombinaciju terapije i vedrinom ispunjenog pacijenta, u tri nepuna mjeseca, Andriji Lipanoviću ispunila se najveća želja, a to je da vlastitim rukama doda balun svom trogodišnjem sinu Ivanu.
Iz Poliklinike Glavić posebno su istaknuli kako priča tu ne staje.
“Andrija samostalnu može obući omiljenu majicu bile boje te je u mogućnosti sam se brijati, piti iz čaše i boce s puno jačim hvatom i stiskom i zadržavati predmete duže u ruci. Grčevi u nogama su puno manji i muskulatura mu je vidno ojačana”, napisali su na Facebooku.
“Zahvaljujemo se Lipom na takvom dalmatinskom šarmu i vedrini s kojim je zarazio sve nas i ostale pacijente te se nadamo kako ćemo se  uskoro vidjeti na utakmicama kako bi zajednički zapjevali “Ruke ćemo skupa, za Bile dići…” i radovali se budućim pobjedama našeg Hajduka!”, poručili su na Facebook profilu djelatnici dubrovačke Poliklinike Glavić.

Komentiraj