Ivan Pernar ogorčen reakcijama javnosti na slučaj silovanja: “Osuđivanje silovatelja ne znači i osuđivanje njegove vjerske pripadnosti”

“Neki muslimani kažu da je ukazivanje na problem silovanja koja rade kriminalno nastrojeni imigranti napad na muslimane i time samo raspiruju islamofobiju”, tvrdi Pernar

Saborski zastupnik Ivan Pernar komentirao je slučaj u kojem je 22-godišnji Marokanac pokušao silovati 19-godišnju djevojku u pothodniku Importanne centra.

Pernar tvrdi da se osuđivanje silovanja samog po sebi, bez obzira tko ga je počinio, pogrešno svrstava kao osuđivanje same vjere kojoj počinitelj pripada piše Vijesti.hr.

“Neki muslimani kažu da je ukazivanje na problem silovanja koja rade kriminalno nastrojeni imigranti napad na muslimane. Time zapravo sami raspiruju islamofobiju jer izjednačavaju čin silovanja sa svojom vjerom piše Vijesti.hr.

Po meni je to apsurd, kada bi neki Marokanac ili Afganistanac u Iranu nekog silovao i kada bi to bilo na vijestima, nitko ne bi rekao da je ukazivanje na kriminalan čin islamofobija.

Cilj takve retorike je prikrivanje silovatelja i pokušaj utjecanja na medije da ne objavljuju takve vijesti kako bi se seksualni napadi mogli nesmetano nastaviti”, poručio je Pernar.

https://www.facebook.com/pernari/posts/1913644338961340

Tek sat vremena kasnije, napisao je još jedan sličan status posvećen istoj tematici

Sjećam se kada sam prozvao katoličke svećenike zbog pedofilije, o tome sam i u Saboru govorio. Neki su to doživjeli kao…

Posted by Ivan Pernar on 21. kolovoza 2017

 

Reci što misliš

Lost Password

0