JAKO KORISNE INFORMACIJE Kako najbolje spojiti slobodne dane u 2018. godini

Godina je počela u ponedjeljak, što automatski podazumijevalo dugi vikend. Nažalost, Sveta tri kralja su “pali” u subotu, pa tu nije bilo materijala za spajanje s danima godišnjeg odmora.

Uskrs će u 2018. biti 1. travnja (nije vic), a iza njega slijedi neradni Uskršnji ponedjeljak. Osim u slučaju potrošenih četiri dana godišnjeg odmora kako bi vam cijeli tjedan bio neradan, kao ni u prvom tjednu 2018. godine, tu nema prilike za spajanje slobodnih dana.

Prva prava prilika za dobivanje dužeg niza neradnih dana uz malo potrošenog godišnjeg odmora tek je u svibnju. Praznik rada (1. svibnja) pada u utorak, što vam omogućava spajanje s vikendom ako uzmete dan godišnjeg u ponedjeljak. Krajem istog mjeseca (31. svibnja) je Tijelovo, koje pada u četvrtak, pa uz dan potrošenog godišnjeg odmora možete dobiti četiri neradna dana u nizu, piše Tportal

Spajanje slobodnih dana nastavlja se između 22. i 25. lipnja. Dan antifašističke borbe pada u petak, a Dan državnosti u ponedjeljak, što znači da dobivate četiri neradna dana u nizu bez potrošenog godišnjeg odmora.

Velika Gospa, koja pada 15. kolovoza, bit će u srijedu, pa to s dva dana godišnjeg odmora možete spojiti s vikendom prije ili onim koji slijedi. Dan domovinske zahvalnosti, nažalost, pada u nedjelju, 5. kolovoza.

Dan nezavisnosti bit će u ponedjeljak, 8. listopada, što vam bez potrošnje godišnjeg odmora daje produženi vikend u listopadu. Svi sveti su u četvrtak u studenom, pa uz samo dan potrošenog godišnjeg možete dobiti četiri neradna dana u nizu.

Prosinac je, kao i uvijek, idealan za spajanje slobodnih dana. Božić i Sveti Stjepan su 2018. u utorak i srijedu 25. odnosno 26. prosinca, što vam daje priliku da uz samo tri potrošena dana godišnjeg odmora dobijete devet neradnih dana u nizu.

Ukratko, 2018. pruža nešto manje prilike za spajanje neradnih dana, osim ako vam cilj nije napraviti si cijeli tjedan slobodnim uz četiri potrošena dana godišnjeg, što je moguće u siječnju, travnju, svibnju, lipnju, kolovozu, listopadu, studenom i prosincu, no zato donosi niz dugih vikenda za koje nećete morati potrošiti nijedan dan godišnjeg odmora, piše Tportal.

Reci što misliš

Lost Password