Katarina Ujdur poručila: “Odričem se ukupno 76 tisuća kuna bruto naknade idućih 6 mjeseci”

MOST-ovka Katarina Ujdur, sada već bivša gradonačelnica Metkovića, na svojem Facebook profilu objavila je kako se odriče prava na 6 mjeseci gradonačelničke plaće te kako će taj novac ostaviti u blagajni svojega grada.

Napisala je kako je u politiku ušla kako bi služila gradu te kako s tim istim idealima odlazi s mjesta gradonačelnice. Ujdur će ako postupiti drukčije nego njezina stranačka kolegica, Ružica Vukovac, koja je za samo dva tjedna na mjestu državne tajnice bila zatražila naknadu 6 plus 6 i to, kako je tada poručila, jer je bila namjerno opstruirana u kampanji za lokalne izbore, piše Index.

“Kao što sam se odrekla mjesečne naknade u iznosu od 2.500 kuna kada sam obnašala dužnost zamjenice gradonačelnika, tako se sada odričem prava na 6 mjeseci gradonačelničke plaće, odnosno 76.000kn bruto iznosa plaće koje ostavljam gradskoj blagajni svoga grada.Kao i drugi Mostovci, u politiku sam ušla da služim svom Gradu i građanima i tako sam se ponašala na mjestu zamjenice, ali i na mjestu obnašateljice dužnosti gradonačelnice. S istim idealima odlazim s čelnog mjesta u Gradu Metkoviću i nastavljam borbu kao gradska vijećnica. Vraćam se u privatni sektor, obiteljsku tvrtku u kojoj sam i radila prije nego što sam zamijenila Božu Petrova na čelu Grada. Sve one vrijednosti koje sam u obiteljskoj tvrtki naučila, primjenjivala sam i u vođenju Grada kojeg sam vodila odgovorno i transparentno.

Nadam se da će se novi gradonačelnik i koalicija HDZ- HSS na isti način odnositi prema gradskim financijama”

Reci što misliš

Lost Password