MENI
više se neće naplaćivati

Kraj roaminga: "Najveći i najopipljiviji uspjeh EU-a!"

Od četvrtka, 15. lipnja, usluge u ‘roamingu’ – govorne i SMS usluge te prijenos podataka, se u Europskoj uniji više neće naplaćivati, objavio je u srijedu Europski parlament.
“Europska unija znači spajanje ljudi i olakšavanje njihovog svakodnevnog života. Kraj naplaćivanju ‘roaminga’ je prava uspješna europska priča”, stoji u zajedničkom priopćenju predsjednika EP-a Antonija Tajanija, premijera Malte Josepha Muscata, čija zemlja predsjeda EU-om, i predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera.
Od sada pa nadalje, dodaje se u priopćenju, građani koji putuju unutar Unije će moći telefonirati, slati poruke i spajati svoje mobilne uređaje po istoj cijeni koju plaćaju u svojim zemljama. 
“Ukidanje naplate ‘roaminga’ je jedna od najvećih i najopipljivijih uspjeha EU-a”, ističe se u priopćenju.
U njemu se podsjeća da je taj uspjeh ishod predanog rada unazad posljednjih 10 godina i da građani više ne moraju brinuti o visokim naknadama  za ‘roaming’  kada putuju u drugu članicu Unije.
“Naknade za ‘roaming’ biti će stvar prošlosti. Od sutra će građani moći ostati povezani dok putuju na području EU-a za istu cijenu kao što su domaće cijene”, dodaje se u priopćenju.
Europska unija je postigla konkretne, pozitivne rezultate za europske građane i istovremeno je uspjela pronaći dobru ravnotežu između ukidanja ‘roaminga’ i zadržavanja domaćih mobilnih paketa privlačnim i konkurentnim.
“Operateri su imali dvije godine da se pripreme za ukidanje naplate ‘roaminga” i uvjereni smo da će iskoristiti priliku koju donose nova pravila na korist njihovih potrošača”, ističe se u priopćenju.
Kraj naplate usluge’roaminga’, ističe se, je u temelju Jedinstvenog digitalnog tržišta EU-a i još jedan korak prema izgradnji ujedinjenog i održivog digitalnog društva, dostupnog svim našim građanima.

Komentiraj