Opet se aktivirao veliki požar kod Imotskog: Dva kanadera krenula na požarište

Dva kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH upućena su popodne na gašenje požara koji je ponovno buknuo kod Crvenoj jezera u blizini Imotskog, priopćilo je Ministarstvo obrane.

Riječ je o požaru koji je planuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana, a koji je lokaliziran u ponedjeljak navečer, pišu Vijesti.hr

Ministarstvo obrane tom je prigodom poslalo i priopćenje:

“Dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne Pukovnik Mirko Vukušić iz Zemunika, danas su upućena na gašenje požara kod Crvenog jezera u blizini Imotskog.Riječ je o požaru koji je buknuo u blizini velikog požarišta na kojem su zračne snage djelovale prije dva dana”.

UPRAVO Crveno jezero Imotski za sad dva Canadair Croatia Cl215 Cl415 Kanader Hrvatska potpora iz zraka.

Posted by Vatrogasci – Oni su naši heroji on 2. kolovoza 2017

Požarište u Kistanjama je još aktivno te su trenutno na gašenju ovog požara angažirana dva Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802. U međuvremenu aktivirao se požar i u Raslini kod Šibenika, ali je brzom reakcijom zračnih snaga s jednim Canadairom i tri Airtractora i djelovanjem vatrogasaca ugašen.

S obzirom da požar koji od jučer gori kod Kistanja još uvijek nije lokaliziran, a izbio je i novi požar kod Rasline, župan Goran Pauk sazvao je Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije koji će se održati u Kistanjama danasu 17 sati.

Reci što misliš

Lost Password