MENI
prijeti li epidemija?

OSPICE SE ŠIRE? U Dubrovniku se zarazio djelatnik hitne, možda još jedna žena?

U Dubrovniku su danas zabilježeni novi slučajevi zaraze ospicama. Kod jednog muškarca, 38-godišnjeg djelatnika hitnog prijema u dubrovačkoj Općoj bolnici, potvrđena je zaraza ospicama. Kod još jedne žene sumnja se na zarazu ospicama, potvrđeno je Indexu u dubrovačkoj Općoj bolnici.

Oboljeli 38-godišnji muškarac je hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici te se, prema prvim informacijama, nalazi u dobrom stanju. Žena kod koje se sumnja na pojavu ospice smještena je na kućnu njegu, doznaje Index.

Ako se kod navedene žene potvrdi zaraza ospicama, radit će se o trećem slučaju zaraze ospicama u Dubrovniku u samo tjedan dana. Prošlog tjedna u dubrovačku bolnicu je primljen 33-godišnji muškarac koji je zaražen ospicama, a koji je prethodno boravio na Kosovu.

Prošlog tjedna u Općoj bolnici Dubrovnik rečeno je da će se provesti testiranja nad svim zaposlenicima bolnice koji su bili u kontaktu sa zaraženim 33-godišnjakom.

Kako piše Dubrovnik Press, veliku opasnost predstavlja činjenica da oboljeli 38-godišnjak radi u bolnici pa je samim time sigurno bio u kontaktu s većim brojem pacijenata, piše Index.

Komentiraj