Otok Hvar nominiran za najbolje odredište u Europi 2018!

Otok Hvar, jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Europi, nominiran je za nagradu European best Destination te će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem natjecanju!

Organizacija European Best Destinations djeluje već gotovo deset godina i donosi turistima iz cijelog svijeta informacije o najpoželjnijim europskim odredištima.

Prošle godine, pravi dragulj hrvatskog turizma – Stari Grad na otoku Hvaru – bio je nominiran za istu nagradu te se plasirao u top deset europskih odredišta kao rezultat glasanja milijuna turista iz cijelog svijeta!

Čini se da ovaj otok ima sve – i da ima sve za svakoga.

Jedna od najvažnijih stvari koje trebate znati o Hvaru jest da je otok s mnogo licaRazličiti dijelovi otoka razvili su se u različitim smjerovima te vam mogu ponuditi raznolike sadržaje dajući vam priliku da izaberete gotovo bilo koju vrstu odmora bez da napustite otok.

Kako izgleda jedan dan na Hvaru? Ujutro bi se mogli pronaći da ležite na sunčanoj plaži okupanoj mirisom borova i uživate u osvježenju čistog mora, popodne da uživate u domaćoj dalmatinskoj kuhinji u gradu starom preko 2400 godina, ili navečer da plešete u nekom od najpoznatijih noćnih klubova u Hrvatskoj.

Zvuči izvrsno, zar ne?

Također poznat i kao najsunčaniji otok u Hrvatskoj sa svojih više od 3000 sati sunca godišnje, Hvar je dom i jednoj od najsigurnijih luka na Jadranu što ga čini savršenim odredištem za nautičare – od luksuznih jahti do pustolovnih moreplovaca.

Hvar je jedini otok na svijetu sa čak pet UNESCO lokacija; jedinstveno mjesto na kojem se povijesno naslijeđe od svjetske važnosti isprepliće sa svakodnevnim otočkim životom te vas vodi u otkrivanje slojeva prošlosti koji su oblikovali život, kulturu i arhitekturu otoka danas.

Na Hvaru se osjeća pravi duh hedonizma – bilo da se radi o uživanju u revitalizirajućem osjećaju kojeg pruža priroda, uranjanju u mediteranske okuse lokalne kuhinje i vina, ili plesanju pod zvijezdama cijele noći do izlaska sunca.

Glasanje za European Best Destination počet će u siječnju 2018. godine.

Reci što misliš

Lost Password