MENI
hoće li ih dobiti?

Paradoks hrvatskog školstva: Neke škole bez računala iako informatika postaje obavezni predmet

Mjesec dana prije početka nove školske godine Ministarstvo obrazovanja poništilo je natječaj za nabavu računala koja su prema planu najkasnije u lipnju 2018. godine trebala biti u školama. Sada je kolovoz, i ponovimo, mjesec dana je ostalo do početka škole.

Naime, kako je objavio portal srednja.hr, iako je plan bio da računala budu nabavljena već u lipnju, Ministarstvo je tek danas otvorilo javnu ponudu, na koju je pristigla tek jedna ponuda i to nezadovoljavajuća, pa je javna nabava poništena.

430 škola u koje je trebalo stići 13 tisuća prijenosnih računala tako je još uvijek bez opreme potrebne za obaveznu informatiku. No, iz Ministarstva tvrde kako će sve riješiti i da će škole dobiti svoje laptope.

Radilo se o nabavi vrijednoj 20.800.000 kuna bez PDV-a, no jedini ponuđač koji se javio ponudio je 54 posto veću cijenu i roke opreme od 90 dana, a u natječaju je bilo navedeno kako laptope mora osigurati u roku od 45 dana. Zbog toga je Ministarstvo poništilo natječaj, a što će sada dalje biti, nije poznato.

Komentiraj