Policija i istražitelj na Zlarinu nastavljaju rasvjetljavati prisilno slijetanje helikoptera

Tijekom prisilnog slijetanja helikoptera na otok Zlarin, lakše ozljede zadobili su 59-godišnji Nijemac i njegova 47-godišnja supruga, inače državljanka Ukrajine.

Kako se doznaje iz Policijske uprave šibensko-kninske, na mjestu prisilnog slijetanja helikoptera u srijedu se nastavlja drugi dio očevida, kojeg uz policijske službenike provodi i istražitelj za zrakoplovne nesreće.

Na otok Zlarin je zbog kvara u utorak oko 11 sati prisilno sletio helikopter kojim je upravljao kapetan Zoran Matić, vlasnik tvrtke Eudora Let, registrirane u Vodicama. Riječ je o helikopteru tipa Eurocopter Allouette II koji se može unajmiti za turističke panoramske letove u trajanju od 15 minuta za maksimalno četiri putnika, a polasci su iz Vodica.

Kako su kazali očevici sa Zlarina, prije prisilnog slijetanja vidjeli su kako s helikoptera ispadaju dijelovi, a helikopter je prisilno sletio u uvalu Bučine nakon čega je po dolasku vatrogasaca i policije, vatrogasni eko brod odveo dvoje ozlijeđenih stranih državljana u Šibenik.

Policija će o uzrocima nesreće izvijestiti po dovršetku očevida.

Reci što misliš

Lost Password