MENI
oglasila se policija

Policija: “Muškarac u kombiju nije pokušao oteti dječaka u Župi dubrovačkoj”

Dubrovačka policija utvrdila je kako 42-godišnji muškarac, koji se u bijelom kombiju dubrovačkih registracija u nedjelju u mjestu Čibača na području općine Župa dubrovačka zaustavio ispred dječaka i pozvao ga u svoj kombi, nije pokušao oteti dijete, već mu je htio pomoći da dođe kući.

Iz policije u srijedu kažu kako im je prijavu za pokušaj otmice podnijela dječakova majka, a događaj je opisala i na društvenim mrežama, navodeći kako je bijeli kombi imao zatamnjena stakla, a da je muškarac imao kapuljaču na glavi i tamne naočale.

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj ističu kako u konkretnom slučaju nije postojala namjera tog muškarca da počini protupravne radnje, već se radilo o komunikaciji čiji je isključivi cilj bio pomoć djetetu da se brže doveze do mjesta stanovanja.

Naglašavaju kako se na području te Policijske uprave, ali i cijele Republike Hrvatske ne bilježe događaji otmice ili pokušaja otmice djece.

“U cilju sprječavanja širenja panike i nepotrebne uznemirenosti javnosti, ovim putem apeliramo na roditelje da se u slučaju bilo kakvih sumnji u kažnjiva ponašanja na štetu njihove djece s punim povjerenjem obrate policiji, koja će žurno poduzeti nadležne mjere i radnje kako bi se pomoglo njihovom djetetu, a u slučaju potrebe zatražiti i pomoć medija”, objavili su iz dubrovačke policije.

Komentiraj