MENI
zvala hitnu i policiju

Prijavila nestanak sina, a on ležao mrtav u bolnici

Jučer je policijska uprava međimurska objavila informacije o nestanku 50-godišnjeg Roberta Gašparića objavila na internetskoj stranici www.nestali.hr, s njegovim opisom i zamolbom građanima da dojave informacije koje bi mogle dovesti do njegova pronalaska.
No, majci Roberta Gašparića nitko do 15 sati jučeer nije javio da je njezin sin umro u bolnici, piše Večernji list.
“Nitko mi do jučer u 15 sati, kad sam dobila telegram, nije javio da je Robert umro u bolnici, i to Zagrebu. Slutila sam da se nešto loše dogodilo kad se u subotu nije vratio s jutarnje šetnje, no ostala sam u šoku kad sam čula da ga je Hitna pomoć iz Čakovca odvezla u Zagreb, gdje je na večer u subotu i umro na operacijskom stolu”, ispričala je Ljubica Gašparić iz Čakovca, koja je u nedjelju i službeno prijavila nestanak sina, ne znajući da je tada već bio mrtav.
U telegramu koji je jučer dobila iz bolnice samo kratko piše da je umro u subotu u 20.32 sati.
“Potpisan je dr. Barić, a ne vidi se o kojoj je bolnici riječ. Odmah sam nazvala policiju koja je utvrdila da se radi od KBC-u Dubrava. Ogorčena sam jer me nitko iz Hitne pomoći i bolnice nije dva dana obavijestio da je sin prebačen u Zagreb zbog problema sa srcem”, naglasila je Gašparić, koja će sutra otići u KBC Dubrava i doznati detalje o liječenju i smrti sina.
U PU međimurskoj kažu da je Robertu pozlilo u subotu između 12 i 13 sati. Netko od prolaznika je nazvao 112, potom je prebačen je u bolnicu, no zbog zdravstvenih je komplikacija prevezen u KBC Dubrava. Kod sebe nije imao osobne dokumente, a ni mobitel.
“Zvala sam Hitnu pomoć, no rekli su da pod Robert Gašparić nemaju nikoga zapisanog”, priča majka Ljubica, dodajući da se Robert koji je živio s njom u kući nije žalio na probleme sa srcem.
“Prije šest godina operiran je zbog raka štitnjače, a prije 15 godine imao je aneurizmu. Posljednjih šest godina bio je u invalidskoj mirovini. Znao je prije podne otići na kavu s društvom. – Otišao je u subotu oko 8 sati, i tada sam ga posljednji put vidjela”, ispričala je majka za Večernji list.

Komentiraj