MENI
stižu poskupljenja

SLOVENCI SE ŽALE Hrvati napuhali cijene za nadolazeću sezonu?

Ljubljansko Delo zaključilo je da će ljetni odmor u Hrvatskoj ove godine biti skuplji nego prošloga ljeta, pritom pišući ne samo o višim cijenama u hotelima i restoranima već i o višim boravišnim pristojbama, desetpostotnom sezonskom poskupljenju cestarina i trajektnog prijevoza te peterostrukom povećanju cijena vezova u marinama.

Za primjer navode cijenu ulaznice u Nacionalni park Plitvice koja je ove godine već poskupjela sa 180 na 250 kuna (34 eura). Slična poskupljenja, piše Delo, najavljene su i u ostalim nacionalnim parkovima.

No, ljubljanski dnevnik najviše se fokusira na nautički turizam ističući kako je Hrvatska tradicionalna destinacija mnogih nautičara iz Europe. Zbog poskupljenja vezova u marinama i ostalih naknada, kažu, vlasnici jahti i brodova razmišljaju o ovoljetnom odlasku u druge mediteranske zemlje. Ističući kako nautički turizam iz godine u godinu bilježi veliki rast – lani se u toj industriji u Europi ‘vrtjelo’ oko 23 milijarde eura – Delo piše kako je Hrvatska nautička industrija lani zabilježila prihod od 950 milijuna dolara. Ipak, unatoč znatnim poskupljenjima u tom sektoru turizma, menadžeri slovenskih marina ne očekuju da će nautičari masovno odustati od hrvatskih marina.

Više pročitajte OVDJE

Komentiraj